Віце-президент “Кривбасу” Сергій Мазур в коментарі пресслужбі клубу поділився думкою про підсумки жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи.

“Кривбас” на цій стадії зіграє проти бронзового призера чемпіонату Чехії – “Вікторії” (Пльзень).

Сергію Миколайовичу, які ваші перші емоції після жеребкування?

– Дуже позитивні. Але, зізнаюсь, переживав. ФК “Кривбас” відродився у 2020 році. І ось, вже у 2024 ми будемо представляти Україну в єврокубках. За ці чотири сезони ми разом пройшли шлях від Другої ліги до УПЛ, а тепер і до дебюту в єврокубках. Щодо жеребу, то на цьому етапі Ліги Європи немає слабких команд. Кожен суперник може дати бій будь-кому. “Вікторія” – міцний горішок, доволі непростий суперник. Вважаю, це найважчий варіант, який міг бути для “Кривбасу” в цій групі жеребкування. Буде важко, але будемо битись. “Кривбасу” треба буде показати свій характер та усю майстерність, аби подолати цей барʼєр.

– Що можете сказати про чеський футбол?

– Одразу на думку приходять легендарні чеські гравці. Павел Недвед та Петер Чех. Серед чеських клубів я би відзначив “Спарту” і “Славію”. Щодо “Вікторіі”, то вона чимось мені нагадує “Кривбас”. Команда не є грандом, але демонструє в останні роки високі результати. Впевнений, на нас очікує цікаве інтригуюче протистояння.

Зізнайтесь, на якого суперника очікували до жеребкування?

– Чесно, хотів в суперники “Кривбасу” португальську “Брагу” або молдовський “Шериф”. Маємо “Вікторію”. Що ж, повторюсь, буде цікаво. Але, впевнений, “Кривбас” дасть бій досвідченому супернику.