Головний редактор сайту Tribuna.com Олег Щербаков на своїй сторінці у Фейсбуці прокоментував рішення Виконкому УАФ про “турнір чотирьох”.

“Виконком УАФ вирішив, що команда, яка замінить “Дніпро-1” в УПЛ, визначатиметься в міні-турнірі за участі “Миная”, “Металіста-1925”, “Лівого берега” та “Епіцентру”. Як заявили “Трибуні” в УАФ, це рішення було підтримано одноголосно.

Тим самим виконком УАФ пішов проти рішення УПЛ надати місце в лізі “Минаю”.

Основне, на чому хотів би акцентувати увагу. Виконком УАФ – це не абстрактна штука, це конкретні люди. У виконком, згідно з сайтом УАФ, входять 12 осіб: Андрій Шевченко, Павло Бойчук, Сергій Ребров, Олександр Шевченко, Олександр Зінченко, Сергій Владико, Євген Дикий, Олександр Каденко, Катерина Монзуль, Микола Павлов, Андрій Полтавець та Артем Стоянов.

У зв’язку з цим у мене є кілька питань до членів виконкому.
Якщо член виконкому УАФ та президент УПЛ Євген Дикий підтримав міні-турнір, чи можемо ми це сприймати як хід проти рішення більшості клубів УПЛ?

Як зможе пояснити рішення про проведення міні-турніру член виконкому УАФ та гравець лондонського фк “Арсенал” Олександр Зінченко?

Чи не бачить виконком УАФ конфлікту інтересів при голосуванні в цьому питанні члена виконкому УАФ та почесного президента “Лівого берега” Миколи Павлова, адже додатковий шанс виступити в УПЛ отримав саме “Лівий берег”?

Засновник компанії WhiteBIT Володимир Носов нещодавно став президентом “Металіста-1925”, який згідно з рішенням виконкому УАФ отримав додатковий шанс виступити в УПЛ. Разом із тим WhiteBIT є одним із ключових спонсорів УАФ. Чи не вбачають в УАФ в цьому питанні можливого конфлікту інтересів?

Дякую за увагу. Буду вдячний за відповіді”, – написав Щербаков.