Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський відповів на питання журналістів перед матчем з «Партизаном.

– Доброго вечора. Не буду ходити довго навколо, а одразу з вашого дозволу зроблю невеличку заяву. Ми повністю підтримуємо закони УЄФА та принципи чесної гри, завжди з повагою ставимося до наших суперників, всіляко демонструючи це як на футбольному полі, так і до, під час та після матчу.

Ви чудово знаєте, що в нашій країні йде війна. Щодня мирні українці, а найстрашніше, що діти, гинуть під російськими бомбами та ракетами. Наш клуб не відокремлює себе від народу України, всіляко підтримуючи наших захисників та людей, які постраждали від російської агресії в цей непростий період. Більше того, нашими виступами на євроарені ми намагаємося підняти бойовий дух наших людей, які захищають країну в цій війна та постраждали від її наслідків. Багато хто з них – давно шанувальники та фанати київського «Динамо».

Ми з величезним, м’яко кажучи, нерозумінням сприйняли поїздку «Партизана» до Москви на товариський «братський» турнір, де вони провели серію матчів проти місцевих клубів та висловлювали знаки солідарності з тими, хто веде проти нас агресивну та загарбницьку війну, окуповуючи наші землі, руйнуючи наші міста і села, вбиваючи та калічачи наших людей. Особливо зважаючи на чітке рішення УЄФА виключити російські клуби з усіх змагань від егідою організації, яке будо ухвалено негайно після повномасштабної агресії росії.

Ми спеціально не робили жодних публічних заяв з цього приводу, щоб не розпалювати ворожнечу перед матчем. Враховуючи всі вищезгадані обставини, ми вимушені відмовитися від усіх офіційних заходів. Наша позиція базується виключно на діях ФК «Партизан», що поїхав на цей турнір до країни, яка атакує та вбиває громадян нашої країни. Ми вважаємо, що ці дії не дружніми по відношенню до нашого клубу та нашої країни.

Попри все, мною сказане вище, команда повністю зосереджена на підготовці та бажанні проявити свої професійна якості, які ми прагнемо продемонструвати у грі з «Партизаном», повністю дотримуючись правил УЄФА, Fair play та чесної гри. Я прошу більше до цих питань не повертатися. На всі ваші питання, які можуть бути щодо цього, я відповідати не буду. Я відповім виключно на питання стосовно команди та її підготовки до цього матчу.

– Ми бачили, що Володимир Шепелєв травмований. Які прогнози щодо його відновлення?

– На жаль, це сталося в останній день. Досить болюча травма гомілкостопу у нього. Не можу сказати наскільки, але, як я розумію, він вилетів на 2 тижні так точно.

– Чи є ще якісь втрати у команді? Чи всі готові до матчу?

– Ви знаєте, що двоє наших гравців зараз знаходяться у розташуванні збірної України U-19. Команда посіла друге місце в своїй групі та вийшла у півфінал, продовжує боротьбу. Безпосередньо всі гравці київської команди U-19 і ті, які вже належать вже до першої команди, проявили себе на цьому турнірі непогано. Саме завдяки їхнім діям вони змогли здолати збірну Італії – чемпіона Європи. Бажаємо їм вдалого виступу.

Ще троє гравців, які належать «Динамо», готуються до Олімпіади в Парижі. Це Рубчинський, Брагару та Михайленко. Ми не можемо на них розраховувати.

– Вам суперник вже проводив офіційні матчі цього сезону, ви – ні. Чи є це перевагою для «Партизана»?

– Непросто відповісти на це питання. Тільки гра може дати відповідь. Але ми чудово проаналізували дії нашого суперника і маємо план на гру. Я думаю, є розуміння, як ми будемо діяти. Вважаю, що ми підготовані достатньо непогано, але гра все покаже.