Виконком УАФ офіційно проголосував за те, що для визначення 16-го клубу УПЛ «Минай», «Металіст 1925», «Лівий Берег» та «Епіцентр» розіграють місце між собою у «турнірі чотирьох».

• Згідно з рішенням Виконкому, турнір складатиметься з півфіналів та фіналу, які пройдуть 26-го та 30 липня. Склад півфінальних пар буде визначено сліпим жеребом. Якщо переможець не визначиться в основний час, то одразу буде проводитися серія післяматчевих пенальті.

• Раніше УПЛ направила в УАФ два проголосовані клубами варіанти заміни «Дніпра-1» – включити «Минай», за що проголосувало 8 клубів (більшість) та провести «турнір чотирьох», за що проголосувало 5 клубів.

• Рішення провести «турнір чотирьох», як повідомили Tribuna.com в УАФ, було прийняте виконкомом одноголосно.

До складу виконкому входять президент УАФ Андрій Шевченко, перший віцепрезидент УАФ Павло Бойчук, віцепрезиденти УАФ Сергій Ребров та Олександр Шевченко, президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, президент УПЛ Євген Дикий, президент ПФЛ Олександр Каденко, футболіст «Арсенала» Олександр Зінченко, голова Комітету арбітрів УАФ Катерина Монзуль, президент Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу Микола Павлов, колишній президент ЛНЗ Андрій Полтавець та старший партнер та співзасновник Юридичної групи LCF Артем Стоянов.

• Це голосування означає, що президент УПЛ Євген Дикий проголосував всупереч позиції більшості клубів УПЛ – 8 з 15 пропонували просто включити «Минай».

• Окрім того, у щонайменше одного члена Виконкому, Миколи Павлова, був прямий конфлікт інтересів. Він також обіймає посаду почесного президента «Лівого Берега» – одного з клубів, які «виграли» від цього рішення УАФ на противагу простому включенню «Миная».

• Конфлікт інтересів є й у самої УАФ – офіційним криптопартнером національної збірної України з футболу є компанія WhiteBit, чий власник Володимир Носов є також власником «Металіста 1925», ще одного клуба, який «виграв» від цього рішення.

• Рішення Виконкому УАФ не обовʼязково неправильне чи несправедливе – але такі конфлікти інтересів точно кидають на нього тінь.