Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань розповів про настрій перед початком Ігор у Парижі.

“Чи відчуваю я наближення Олімпіади? Так, коли ми вже сюди приїхали – це відчувається. Коли нас зустріли в аеропорту, під пильним контролем служби безпеки, супровід поліцейських і деякі, скажімо так, безпекові рамки – то відчуваємо. Якогось кроку не можна зробити – все через дуже великий контроль.

Для мене це велика відповідальність перед країною. Найголовніше, мабуть, це те, що наша країна і те, що зараз коїться в країні – хочеться, щоб про нас багато чули, знали про те, що зараз у нас відбувається. І друге – щоб ми на спортивному фронті представляли нашу країну та показували, що ми боремося, що наша країна живе і вона сильна.

До Франції не приїхало дуже багато гравців, які здобували цю путівку. Я вже не хочу на цю тему більше розмовляти, тому що ми тут, на Олімпійських іграх, і ми повинні сконцентруватися вже на наших гравцях. Повертаючись назад, я вже казав, що мені, мабуть, найбільш боляче було за тих гравців, які це заслужили. Я за них бився до кінця і хотів. Тим паче, що у них була дуже велика воля і прагнення зіграти на Олімпійських іграх.

Тому коли це не вийшло. Скажемо так, ми всі повинні подякувати їм за те, що вони дали змогу нашій країні, вони вибороли це право, вони передали цей олімпійський вогонь нашим хлопцям, які також заслуговують на Олімпійські ігри. Вони вибороли це в конкуренції, і вже тягар падає на цих хлопців. І ми зараз разом повинні сконцентруватися на тому, що це відповідально. Ми відповідальні за нашу країну, за імідж країни. І ми повинні емоційно вже в голові нести, що це турнір для нас дуже важливий”, – сказав Ротань у інтервʼю для прес-служби УАФ.

Нагадаємо, що на Олімпіаді збірна України на груповому етапі зіграє проти Іраку, Аргентини та Марокко. Стартує команда Руслана Ротаная на турнірі 25 липня.