Англійська Прем’єр-Ліга. 37-й тур.
15 травня. 18:30. Ліверпуль. “Гудісон Парк”
Головний суддя: Майкл Олівер (Англія)
ТВ: Setanta Sports +

“Евертон”

Офіційно констатувати про збереження “ірисками” прописки все ще не можна, але імовірність цієї події завдяки їх останнім успіхам й справді значно збільшилася. У травні “Евертон” обіграв недостатньо вмотивований “Челсі” (1:0) і вичавив максимум із виїзду до “Лестера” (1:2). Якби ще й із “Уотфордом” команда Лемпарда забрала три очки, а не розкотала похмурі нулі, то усі питання можна було б зняти остаточно.

Також дуже вчасно захандрили прямі конкуренти “Евертона”. Так, у неділю у першому слоті ігрового дня “Бернлі” зустрінеться у гостях із “Тоттенхемом”, але орієнтуватися у Ліверпулі мають навіть не на “бордових”, а на “Лідс”! Головний претендент на третій квиток до Чемпіоншипу – це якраз “павичі” Джессі Марша. Також важливо, що “іриски” проведуть два поєдинки поспіль вдома на “Гудісон Парк”, якраз проти “Брентфорда”, а потім із “Крістал Пелас”. Цілком можливо, що команда Лемпарда закриє усі гештальти ще до того, як доведеться їхати на “Емірейтс” у 38-му турі.

На даний момент “Евертону” не особливо важливо, хто їхній наступний суперник – “іриски” відштовхуються виключно від себе. І правильно роблять! На максимальних оборотах зараз виступає не лише Віталій Миколенко, який встиг провести за “Евертон” вже понад 10 матчів у сезоні (“Лестеру” українець забив свій дебютний гол в Англії). У воротах класно тягне Джордан Пікфорд, а попереду смертоносно жалить Рішарлісон (4 голи в останніх 7 поєдинках).

“Брентфорд”

“Бджоли” успішно виконали завдання на дебютний сезон у Англійській Прем’єр-лізі. Зухвалість команди з міста на заході Великого Лондона плавно знизилася по ходу дистанції, але за підсумком “підписка на чемпіонат Англії” була продовжена без технічних збоїв. Come on, комфортне перебування у середині другої десятки таблиці, чи взагалі варто було мріяти про більше?

Влітку тренерському штабу та керівництву “Брентфорда” слід уважно продумати стратегію розвитку на кампанію-2022/23. Банально не хотілося б, щоби команда Томаса Франка залишилася колективом одного розіграшу, повторивши долю “Лідса”. Рік тому “білі” теж чудово справлялися, проте зараз вони – за крок від вильоту.

І все ж перспективи стати середняком у “Брентфорда” дуже хороші. Керівництво клубу продемонструвало навички до якісного планування, непогано виконує свою роботу й Томас Франк. Можливо, під час передсезонної підготовки влітку фахівець намагатиметься ще глибше ввести Крістіана Еріксена у дансько-англійський колектив та його ігрові зв’язки.

У травні “бджоли” провели два матчі, обидва завершилися із однаковим рахунком 3:0. Проте якщо проти “МЮ” на “Олд Траффорд” “Брентфорд” поступився, то вдома із “Саутгемптоном” – виграв.

Особисті зустрічі

05.02.22 КФА “Евертон” – “Брентфорд” 4:1

28.11.21 АПЛ “Брентфорд” – “Евертон” 1:0

21.09.10 EFL “Брентфорд” – “Евертон” 1:1 (4:3 у серії пенальті)

Цифри та факти

– В останніх 6 домашніх поєдинках “Евертона” в АПЛ спрацьовувала ставка ТМ 2.5;

– Натомість в останніх 6 виїзних матчах “бджол” в АПЛ можна було сміливо заряджати на ТБ 2.5;

– “Іриски” не програли у 4 останніх зустрічах на “Гудісон Парк”;

– Щоправда, їм не вдалося забити більше одного голу вдома у жодному з останніх 5 поєдинків;

Кадрова ситуація

Лемпард не розраховує на Делфа, Міну, Паттерсона і Таунсенда. Під питанням участь Ван Де Бека та Годфрі. У лазареті “Брентфорда” лікуються Йоргенсен та Оньєка; не факт, що Франк випустить на поле “Гудісон Парк” Годдоса, Каноса та Піннока.