Генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко висловив подив через те, що УПЛ передала на відкуп Асоціації ситуацію з Дніпром-1.

– Відкликання атестата йде зокрема внаслідок виключення клубу зі змагань УПЛ або ПФЛ. Наприклад, якщо ми говоримо про ситуацію, що склалася станом на вчора з членством «Дніпра-1» в УПЛ, то в УПЛ були виключні повноваження, виключна компетенція стосовно можливості прийняти рішення щодо виключення «Дніпра-1», оскільки він не виконав певні вимоги, встановлені регламентом Премʼєр-ліги і рішення Дирекції Премʼєр-ліги стосовно заявки в певну дату, сплати внеску в певну дату. Це все внутрішні рішення УПЛ. І порушення цих рішень УПЛ – це підстава для самої Премʼєр-ліги прийняти рішення стосовно майбутнього «Дніпра-1».Ці повноваження УПЛ були передані Українською асоціацією футболу у відповідному договорі на організацію та проведення змагань. Після того, як УПЛ приймає теоретично рішення про виключення клубу зі своїх змагань, це є підставою в УАФ для відкликання в них атестату.

Так само може бути встановлення істотних змін в структурі клубу або фінансовому стані клубу, про які стає відомо або від клубу, або від ліги, або встановлюється іншим чином. Це також може бути підставою для проведення додаткових перевірок. Але в даному випадку жодної такої інформації не надходило ні від клубу, ні від ліги, ні було встановлено ніяк додатково.

– Як я розумію, саме ця процедура, про яку ви сказали, стала причиною того, що УПЛ спочатку звернулася до УАФ, потім УАФ відправила УПЛ назад приймати це рішення…

– Мені невідомо і незрозуміло, чому УПЛ направила це питання на розгляд УАФ. Тому що на той момент це питання знаходилося у виключній компетенції УПЛ, про що ми їм відповідно повідомили у нашому офіційному листі. Де все дуже детально розписали – стосовно, в тому числі, процедури прийняття відповідних рішень.

– Чи планує УАФ в майбутньому більш чітко передбачити процедуру щодо таких ситуацій, якщо вони раптом відбудуться? Чи ви вважаєте, що нинішньої нормативної бази достатньо для розвʼязання таких проблем?

– Я думаю, ця ситуація показала, в тому числі, недосконалість певних регламентних документів. Ми, я впевнений, попрацюємо над їхнім удосконаленням, аби уникнути в майбутньому таких ситуацій, щоб вони вирішувалися більш конструктивно і швидше. А взагалі, в ідеалі – їх не допускати в майбутньому. Будемо над цим працювати і візьмемо до уваги в тому числі ту частину, що стосується нашої комунікації і співпраці з УПЛ.