Жирона на першому літньому зборі розписала феєричну нічию з Монпельє (3:3).

Товариський матч

Монпельє – Жирона – 3:3

Голи: Нордін, 19, Хазрі, 71 (пен), 85 – Довбик, 24, 38, Вальєхо, 81

У стартовому складі каталонців з’явився Артем Довбик – пріоритетна трансферна ціль Атлетіко Довбик готовий тиснути на Жирону задля трансферу – Атлетіко не хоче платити 40 млн за українця . На фоні чуток про перехід у мадридський клуб українець провів вже другий контрольний поєдинок. Раніше наш форвард відіграв 45 хвилин проти Олота. Віктор Циганков, який відновлюється від травми, знову не потрапив у заявку. Не готовий поки що грати й зірковий новачок Донні ван де Беек. Натомість учасник Євро-2024 Ладіслав Крейчі дебютував за “біло-червоних” у зв’язці з молодим грузином Яакобішвілі.

Жирона навіть у резервному складі більше контролювала м’яч і гостріше комбінувала. Двигуном атак команди Мічела за відсутності травмованого Циганкова був всюдисущий Іван Мартін. Проте “біло-червоним” довелося відігруватись після гола Нордіна. Протягом шести хвилин камбек оформив Артем Довбик.

Спочатку форвард збірної України в дотик переправив м’яча у ворота після елегантного закидання від Ільяса.

А згодом Артем скористався дальньою передачею від вже згаданого Мартіна. Виграв боротьбу у захисника і впевнено пробив повз кіпера. “Він не може перестати забивати голи”, – захоплюється Жирона найкращим снайпером Прімери у минулому сезоні.

У перерві Довбика замінив Стуані. Українець знову отримав 45 хвилин, продемонструвавши хорошу форму. Очевидно, що після свіжого перфомансу в іспанській пресі з’явиться ще більше чуток про інтерес Атлетіко. Адже наставник “кольчонерос” Дієго Сімеоне вважає Артема ідеальною заміною Мораті.

У другому таймі результативна перестрілка продовжилась. Хазрі холоднокровно реалізував пенальті, а Вальєхо знову вивів Жирону вперед, відзначився потужним ударом у ближній. Утім останнє слово було за туніським форвардом, який теж оформив дубль – 3:3.

Наступним суперником “біло-червоних” на передсезонних зборах стане Еспаньйол, який щойно повернувся у Ла Лігу. Каталонське дербі відбудеться у суботу, 27 липня.