Суд продовжив бізнесмену, колишньому власнику «Дніпра» та неофіційному власнику «Дніпра-1» Ігорю Коломойському термін тримання під вартою до 2 вересня 2024 року, повідомляє УНІАН.

Відповідне рішення ухвалено сьогодні, 18 липня, суддею Шевченківського районного суду Києва Оленою Чайкою.

«У задоволенні клопотання відносно Коломойського Ігоря Валерійовича запобіжного заходу у вигляді особистої поруки відмовити. Клопотання старшого детектива… про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити. Продовження строку тримання під вартою підозрюваного Коломойського визначити терміном на 47 днів, тобто до 2 вересня 2024 р. Визначити Коломойському розмір застави у розмірі 650 тис. розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб…», – йдеться у результативній частині рішення, зачитаного суддею.

В разі внесення застави на Коломойського покладено ряд зобов’язань. Зокрема, прибувати за викликом до суду у цьому кримінальному провадженні; не виїжджати за межі населеного пункту місця проживання без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти детективів про зміну місця проживання та засобів зв’язку; утримуватись від позапроцесуального спілкування з особами, що перебувають у статусі свідків у даній справі; здати на зберігання відповідним органам державної влади свої паспорти та інші документи для виїзду за кордон.

«Визначити строк дії покладених на підозрюваного обов’язків терміном на 2 місяці з моменту внесення визначеної застави», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, що минулого року Коломойському оголосили три підозри: перша – щодо шахрайства та відмивання майна, друга була щодо заволодіння 9,2 мільярда гривень «ПриватБанку», третя – щодо легалізації коштів, частина з яких перераховувалася на ТОВ «ФК Дніпро».