Збірна України U-19 зіграла з Норвегією у другому матчі групового етапу Євро-2024

Чемпіонат Європи U-19. Груповий етап. Група A. 2-й тур.

Норвегія U-19 – Україна U-19 – 0:0

 Попередження: Гарам, 71, Гольтен, 87, Андресен, 88 – Пономаренко, 27, Ващенко, 33, Маткевич, 57, Гаджиєв, 90+2

Норвегія U-19: Берсгейм – Андресен, Гольтен, Гарам (Рестен, 79), Лофтеснес-Б’юне – Гелланн – Еустбе (Банг-Кіттільсен,, 68), Гранос, Гернес (Браут, 68), Кілен – Фарос (Гонстад, 68).

Україна U-19: Крапивцов – Огарков (Єрмачков, 21), Михавко, Мельниченко, Гусєв – Ващенко – Маткевич, Кревсун, Гаджиєв, Тутєров (Шевченко, 62) – Пономаренко (Богданов, 62).

Арбітр: Генрік Налбандян (Вірменія).

Стадіон: «Сів’ю» (Белфаст, Північна Ірландія).

“Синьо-жовті” у першому турі розписали нульову нічию з Північною Ірландією, а норвежці поступилися Італії. Дмитро Михайленко отримав потужне подвійне підсилення – дискваліфікацію відбули хавбек Борусії Д Данило Кревсун і динамівець Матвій Пономаренко, який з 5 голами був найкращим бомбардиром відбору. Третім “новачком” основи став представник Сандерленда Тимур Тутєров. У запас сіли Цуканов, Сінчук і Богданов.

Вже на 4-й хвилині Україна могла пропустити через поимлку якраз Кревсуна. Півзахисника Борусії легко пройшли в центрі поля, а в карному майданчику не накрили Кілена. На щастя, Крапивцов ногою ефектно перевів м’яч у стійку.

Перший тайм явно не занесеш у актив нашим хлопцям. Як і в матчі з Північною Ірландією, було обмаль ідей попереду, не дуже в’язалась гра в центрі поля. Постріл Фароса просвистів над поперечкою, той-таки Кілен ледь не зламав хрестовину. Українці постійно вигадували проблеми на рівному місці. Одна з обрізок призвела до травми Огаркова, який у боротьбі “підчищав” за партнером. Замість нього з’явився Єрмачков. Пономаренко і Ващенко отримали жовті. 0:0 були дуже вдалим підсумком тайму по такій грі.

Друга половина стартувала рівно. Михавко з флангу випадково ледь не закутив у ворота, але не пощастило. Цього разу Михайленко не тягнув зі замінами, провівши дві вже на 62-й хвилині. Пономаренко і Тутєров поступились місцями Богдану і Шевченку. До слова, на трибунах нервував зірковий батько Крістіана.

Нам вдається створювати лише курйозні моменти. Кіпер норвежців вліпив у Богданова, але встиг сам виправити помилку.

Норвежці непокоїли Крапивцова стандартами. У відповідь Ващенко добряче приклався здалеку, проте м’яч зрадницьки оминув дев’ятку. На 83-й хвилині Богданов мав наш найкращий момент. Атака України пішла другим темпом, і форвард Динамо Дрезден вивалився на побачення з кіпером. Безхитрісний легкий удар в руки…

Михавку довірили гострий штрафний, але гармата прилетіла в стінку. Кревсун з центра поля хотів підловити воротаря – неточно. Другий тайм складався значно краще, однак тепер нереалізація спіткала команду Дмитра Михайленка.