У середу, 17 липня, з’явилася інформація, що досвідчений український тренер Мирон Маркевич покинув посаду наставника Карпат.

Досвідчений фахівець підтвердив свій відхід з львівської команди.

«‎Скажу так: я відійшов. Але продовжую активний спосіб життя. Роблю пробіжки, по 3 рази в тиждень граю у футбол. Якщо граю за ветеранів 2 тайми по 40 хвилин, то я себе дуже добре почуваю.

Тож якщо побачу, що комусь потрібен, то нема питань. Охоче беру участь у ветеранських та виставкових матчах, отримуючи від цього задоволення. У суботу гратиму у матчі ветеранів Карпат проти наших військових».

Маркевич, який у минулому провів чотири гри на посаді керманича збірної України, зазначив, що планує відвідати Харків.

«‎Взагалі у мене є чим зайнятися. Думаю найближчим часом вибратися на схід, а також завітати до мого улюбленого Харкова. А Карпатам я бажаю успіху.

Дякую усім, з ким працював – і клубу, і футболістам, і тренерам, які мені допомагали. Особливо своєму синові Остапу, який мені дуже допоміг, коли в цьому була потреба», – сказав фахівець у коментарі UA-Футбол.

Нагадаємо, що за інформацією журналіста Ігоря Бурбаса, Мирон Богданович подав у відставку через недостатню комплектацію Карпат та прихід на посаду головного тренера команди U-19 Владислава Лупашка.

Маркевич очолив Карпати першого червня 2023-го року. Відтоді провів 29 офіційних матчів на чолі львівської команди, з яких двадцять виграв, п’ять звів до нічиєї і чотири програв.
Під керівництвом Маркевича львівська команда стала другою у Першій лізі й підвищилися до УПЛ.