Донецький Шахтар на зборах в Словенії обіграв турецький Бешикташ в товариському матчі.

Поєдинок завершився з рахунком 1:0. Гол на рахунку 19-річного бразильського нападника “гірників” Егіналду, який ефектно переправив м’яч у ворота суперників ударом головою.

Товариський матч
17 липня

Шахтар (Донецьк) Бешикташ (Стамбул) 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 – 66 Егіналду

Шахтар: Різник (Твардовський, 46), Вінісіус Тобіас (Фарина, 46), Бондар (Грам, 46), Матвієнко (к) (Франьїч, 46), Азаров (Педро Енріке, 46), Бондаренко (Назарина, 46), Марлон Гомес (Степаненко, 46), Судаков (Педріньйо, 46), Зубков (Швед, 46), Кевін (Невертон, 46), Траоре (Егіналду, 46)

Маріно Пушич випустив на матч цілком бойовий склад – майже основа, лише деякі позиції викликали питання.

Гра вийшла досить рівною, можливо, з деякою мінімальною перевагою “гірників”. У першому таймі гру “Шахтаря” не можна було назвати впевненою. Багато неточних передач, обрізок на власній половині поля та непорозумінь між гравцями. А ось в обороні “гірники” відіграли досить впевнено, стримуючи не найнебезпечніші наскоки “орлів”.

На другий тайм Пушич випустив новий склад, але гра від цього не змінилася.

І все ж таки “Шахтар” забив внаслідок індивідуальної майстерності. Педро Енріке виконав чудове закидання із кута штрафного майданчика, а в районі одинадцятиметрової Егіналдо головою виграв верхову боротьбу у захисників і влучним ударом у саму дев’ятку відправив м’яч у сітку.

1:0, більше рахунок не змінився, мінімальна перемога “Шахтаря”.

Наступний матч на зборах команда Пушича проведе 20 липня проти англійського “Іпсвіча”.