Головний тренер жіночої збірної України Володимир Пятенко висловився про перемогу над Хорватією в матчі відбору на Євро-2025.

У вівторок жіноча збірна України обіграла Хорватію з рахунком 2:0 у завершальному матчі групового етапу відбору на Євро-2025. Цей результат дозволив українкам посісти 2-е місце в групі B4 та продовжити боротьбу за путівку на чемпіонат Європи.

Напередодні Пятенко поділився враженнями від перемоги своїх підопічних.

“Цілком позитивні (враження – прим.) — і від збору, і від ігор. Дівчата великі молодці — за такої спеки провести дві грі, виконати такий об’єм роботи. Так, є певні [нюанси], але я думаю, що все — на п’ятірку”.

Ми знали, як грають хорватки. Дівчата в усіх компонентах були кращими [за суперниць]: агресивнішими, швидшими, технічнішими.

За рахунок чого забили Хорватії? Пресинг і завершальна стадія [атак]. Катерина Корсун підключилася до атаки й опинилася в [потрібному] місці. Ми казали, аби не давати Хорватії виходити з оборони — зробили, хоча це й затратно. Все, що ми планували на тренуваннях, [дівчата виконали]”, – сказав Пятенко “Суспільному Спорт”.