УПЛ за підсумками загальних зборів винесла рішення щодо ситуації “Дніпра-1”. З огляду на фінансові проблеми клубу та можливе припинення його існування, ліга звернулася до УАФ.

Долю “Дніпра-1” і подальшу ситуацію в чемпіонаті України має вирішити Виконком УАФ.

Заява УПЛ

У зв’язку з тим, що СК “Дніпро-1” протягом останнього періоду стикається з низкою загальновідомих проблем, але при цьому не надав офіційних листів, в яких відмовляється від участі в клубних змаганнях УПЛ, і не відповідав на офіційні запити УПЛ, сьогодні відбулися Загальні збори Учасників УПЛ, на яких обговорювалися проблеми, що їх спричиняє така невизначеність з боку СК “Дніпро-1”.

Позиція СК “Дніпро-1” ставить під сумнів збереження цілісності клубних змагань УПЛ, провокує невизначеність у всіх лігах професійного футболу України та не дозволяє УПЛ якісно проводити роботу з потенційними спонсорами та партнерами щодо майбутньої співпраці в сезоні 2024-2025.

Процедура видачі/відкликання Атестата на отримання допуску до клубних змагань УПЛ сезону 2024-2025 належить до виключної компетенції УАФ. Тому на Загальних зборах учасників УПЛ було ініційовано рішення якнайшвидше звернутися до УАФ щодо проведення відповідних процедурних дій з відкликання Атестата в СК “Дніпро-1”.

У разі розв’язання цього питання потрібно максимально швидко отримати офіційні відповіді чотирьох клубів ПФЛ (“Минай”, “Металіст 1925”, “Лівий Берег” та “Епіцентр”) щодо їхнього бажання та можливості претендувати на вакантне місце в УПЛ і рекомендувати УАФ обрати один із кількох варіантів визначення клубу, який замінить СК “Дніпро-1” в УПЛ.