У першому турі молодіжного чемпіонату Європи данці не зуміли вистояти проти іспанців (1:2).

Чемпіонат Європи U-19, 1-й тур

Група В

Данія U-19 – Іспанія U-19 – 1:2

Голи: Гогорза, 43 – Андрес, 26, Браво, 79

Вилучення: Белаїд, 77 (Іспанія, друга жовта картка)

Вже на 2-й хвилині іспанці втекли у контратаку по центру, яка завершилась небезпечним ударом – прямо в руки голкіперу. Піренейці продовжили тиснути і ледь не вийшли вперед – захиснику данців довелось самовіддано кидатися під м’яч.

На 12-й хвилині Данія огризнулась потужним ударом і лише реакція Рауля Хіменеса врятувала від вірного гола. Підопічні Мортена Ескесена потрохи відсунули гру від своїх воріт, збивши атакувальний запал суперника, і самі почали загрожувати воротам іспанців.

В середині тайму одна з атак Іспанії принесла успіх. Піренейці заробили кутовий, Даніель Родрігес навісив у штрафний, м’яч повернувся до нього і він повторив свою спробу – хавбек Реала Шема Андрес головою переправив сферу у сітку.

Данці за трохи мали шанс відігратись, але зі стандарту влучили у стінку. Незадовго до перерви зусилля Данії принесли свої плоди: помилка захисника у власному штрафному призвела до перехоплення, Вальдемар Бусков віддав на хід Мікелю Гогорзі і нападник Мітьюлланда відновив статус-кво.

Після відпочинку Іспанія побігла забивати. На 55-й хвилині Раян Белаїд намагався з близької відстані перекинути м’яч через голкіпера, але той зумів зачепити сферу і забрати. Варто зазначити, що данці оборонялись дуже мудро, не дозволяючи супернику виходити на оперативний простір.

На 77-й хвилині Іспанія залишилась у меншості – Белаїд заробив необов’язкову другу жовту картку (перший “гірчичник” він отримав за 9 хвилин до цього). Це ще більше завело команду і буквально одразу вона вийшла вперед: нападник Реала Ікер Браво отримав передачу на правий фланг у воротарському і вже у падінні з гострого кута пробив повз голкіпера.

У доданий час Данія могла вирвати нічию, але після навісу у штрафний першим на м’ячі був голкіпер піренейців.

Іспанія втримала перемогу і з трьома очками очолила турнірну таблицю групи В. Вже сьогодні її може обійти Франція чи Туреччина, які зійдуться у двобої у паралельному матчі квартету.