Сьогодні «Динамо» зіграло свій третій контрольний матч на тренувальному зборі в Австрії. Суперником команди Олександра Шовковського був данський «Брондбю».

Товариський матч

Динамо Київ, Україна – Брондбю Данія 4 : 0.

1 – 0. Попов – 14.

2 – 0. Царенко – 71.

3 – 0. Андрієвський – 75.

4 – 0. Піхальонок – 81.

Динамо: Нещерет (Бущан, 46) – Караваєв (Тимчик, 63), Попов (Малиш, 63), Біловар (Дячук, 63), Вівчаренко (Дубінчак, 63) – Бражко (Андрієвський, 63), Лонвейк (Піхальонок, 33) – Волошин (Ярмоленко, 46), Буяльський (Лонвейк, 63), Шепелєв (Царенко, 63) – Ванат (Супряга, 63)

Біловар на 8 хвилині став першим, хто зобразив щось схоже на удар. М’яч після подачі Буяльського з кутового приземлився на нозі центрбека, але у бік воріт полетів не надто акцентовано. Ось вам і Буяльський, який вчора відіграв 62 хвилини. Віталій сам заробив стандарт, сам же й виконав, Попов класно завис у повітрі, перегравши опонента і голкіпера у воротарському. Цікаво, що у суботу Антон Царенко також забивав перший гол у матчі на 14 хвилині.

А Попов тішить. Грає Денис активно у перехоплені на чужій половині, виводячи Ваната у штрафний. Для Владислава все сталося наче занадто блискавично – не придумав, як розвинути момент. Дуже часто ловлять форварда Динамо у штучну офсайдну пастку. А ось у захисті все доволі надійно. Шепелєв, який вимушено грає лівого вінгера, не лінується повертатися назад. По суті без ударів для Нещерета.

Лонвейк і Вівчаренко шкутильгають, суддя робить великі паузи, аби переконатися, що з динамівцями все гаразд. Лонвейк перед швидко заміною активно вривається у штрафний. То закидання не пройде, то удар вище після скидання Шепелєва. Тричі поспіль забирався в офсайд Ванат, тепер уже черга Караваєва. Брондбю стартує в чемпіонаті Данії рівно за тиждень, тож мав би бути в дещо кращій формі, але свій перший удар виконав аж на 37 хвилині. Зате який. Попов загубив з поля зору свого футболіста, який банально пробачив ударом з меж воротарського – вище.

З виходом Піхальонка додалося осмисленості попереду. Кілька разів Шепелєва виводили на перспективну позицію ліворуч, але дається взнаки, що центрхаву не вистачає навичок вінгера. Кількох дитячих втрат припускаються данці, але все це компенсується або непристойною кількістю офсайдів, або затягнутістю рішень на третині поля суперника. Караваєв елегантно обігрався з Волошиним, який скинув п’яткою, але пробив прямо в руки голкіперу.

Після перерви Ярмоленко замінив Волошина. Бражко зі штрафного влучив у зовнішнію сітку. Буяльський продовжує перебувати на полі, наче термінатор. І не відбуває ж номер, активно пересувається на обох половинах. Класно в дотик запустив у контру Ярмоленка, але Андрій засильно перевів на Шепелєва. Обігрався з Ванатом, однак не отримав пас у відповідь. Звідки тільки сили беруться в Буяльського. Футболіст Брондбю неприпустимо легко прориває правий фланг Динамо. Пройшов Ярмоленка, Караваєва і Бражка, віддав у центр воротарського, а там уже забарився з ударом партнер.

Після перерви Динамо віддало м’яч, команди по суті помінялися ролями на полі. Багато ударів у данців, постійна гострота, доволі непоганий рух м’яча. Ярмоленко вже стелиться у підкатах блокуючи черговий гострий простріл з лівого флангу. Лонвейк знову виходить на поле, відпочивши якихось 30 хвилин. Джастін тут же елегантно грає п’ятою у стіночку, Піхальонок знаходить з рикошетом Ярмоленка, якого вже блокують у штрафному.

Як же круто вмикаються динамівці після серії замін у пресинг. Царенко сам відібрав, сам розігнав на правий фланг, де Ярмоленко кинув за спини на Піхальонка, який віддав гольовий пас у 2 матчі поспіль за менш ніж добу. Царенко блискуче набіг і замкнув, в Антона 2 голи за день. Андрієвський підловив також на високому пресингу. Голкіпер віддав йому м’яч, а сам уже перебував за межами штрафного. Олександр розкішним ударом метрів з 30-35 миттєво перекинув його.

Андрієвський перехоплює уже на своїй половині після того, як Лонвейк підтиснув опонента. Олександр стрімким пасом кинув у прорив Ярмоленка, і той дочекався, поки Піхальонок прибіжить у воротарський – напрочуд холоднокровне виконання.