Головний тренер збірної Іспанії Луїс де ла Фуенте прокоментував майбутній фінал Євро-2024 проти Англії.

“Я щасливий, зберігаю тільки хороші речі і фантастичні моменти, які ми пережили. Вихід у фінал чемпіонату Європи – це одна з найбільших віх, яких ми можемо досягти. 

Ми дуже схвильовані, і завтра фінал, дуже складний і важкий, тому що зустрічаються дві найкращі команди турніру. Це буде дуже рівний матч. У таких близьких матчах вирішують деталі. Хто зробить найменше помилок, той і переможе. Команда почувається добре, повністю відновилася.

Завтра буде день, коли я проситиму від них найменше, тому що бачу їхній настрій і знаю, що вони віддадуть все, що в них є. Буду просити лише насолоджуватися грою. Я лише попрошу їх насолодитися всім тим, що вони зробили для того, щоб вийти у фінал.

Майбутнього не існує, майбутнє – це фінал. Гравці створили собі ілюзію, яка не є безкоштовною. Вони відчувають гордість, тому що є сьогодення і велике майбутнє. І бачити країну, яка вболіває за цю збірну, незалежно від завтрашнього результату, – це чудово.

Ми готові і хочемо перемогти, і це правда, що пам’ять невдячна до тих, хто програє. Але гордість за те, що ми тут, ніколи не забудеться.

Якщо ми залишимося Іспанією, у нас буде шанс. Але ми будемо намагатися грати на атаку. Ми спробуємо зіграти на наших сильних сторонах. Побачимо, чи зможемо ми це зробити. З тими гравцями, які у нас є, це наша ідея, яка полягає в тому, щоб спробувати проникнути в штрафну суперника. Ми будемо залишатися вірними нашій ідеї, тому що це те, що привело нас до фіналу. Це шлях вперед, і моє завдання – переконати в цьому гравців.

Наші гравці – переможці, чемпіони зі своїми командами, і вони мають можливість вивести Іспанію на перше місце.

Що змінила б перемога на чемпіонаті Європи? Це не змінить мене, я родом із землі і я гладіатор. Що мені подобається, так це бачити людей щасливими. Це зворушує нас, коли ми бачимо об’єднану країну, якої ми не бачили вже давно. 

Англія має великий потенціал, і вони можуть вийти завтра зі своєю найкращою версією, тобто на вищому рівні. Треба дивитися, хто виграє матч, але навіть якщо ви гірші за них, ви можете виграти матч. В одній грі максимальна концентрація і не припуститися помилок. Ризикувати і використовувати шанси.

Те, що робить нас сильними, – це команда. Молодь живиться досвідом ветеранів, а ветерани живляться радістю молоді. У цьому наш секрет”, – цитує AS Луїса де ла Фуенте.

Англія та Іспанія зіграють у фіналі Євро-2024 в неділю, 14 липня. Початок гри о 22:00 за київським часом.