Президент Професіональної футбольної ліги України Олександр Каденко розповів про регламентні зміни у другому та третьому дивізіонах.

– Клуби ПФЛ на голосуванні підтримали перенесення. Тепер базова дата старту сезону в Першій лізі – 3 серпня, а в Другій лізі – 4 серпня. У випадку Другої ліги це фактично перенесення з 5 серпня на 4-те.

Також домовились із дирекцією Кубка України, що дата першого етапу тепер буде не 30 липня, а 28-го, щоб у клубів було більше часу відпочити. Але сильно це нічого не змінює.

– Чому довелось виносити це питання на голосування?

– Ви ж бачите, яка ситуація. Різні чутки ходять, ми можемо втратити команду Першої ліги. Тому треба зберегти цілісність змагання.

– Маєте на увазі ситуацію зі СК Дніпро-1?

– Не можу сказати, що це лише ситуація зі СК Дніпром-1. Але наразі ситуація незрозуміла.

– Перенести старт сезону – це ініціатива клубів?

– Я б не сказав. Це наша спільна ініціатива. Ми з клубами постійно на зв’язку, і вони запитують, що і як робити далі. Провели нараду, потім обговорили з представниками УАФ, а потім винесли на голосування. І клуби підтримали, – сказав Каденко у коментарі Tribuna.

Нагадаємо, у разі зняття СК Дніпро-1 зі змагань розглядають 3 варіанти, які допоможуть визначити достойного замінити дніпрян в УПЛ: камбек в еліту Миная, стиковий матч між Металістом 1925 та Минаєм або т. зв. “фінал чотирьох” між Металістом 1925, Минаєм, Епіцентром та Лівим берегом.