Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно заарештував власника групи “Фінанси та кредит” і президента полтавської “Ворскли” Костянтина Жеваго, який є фігурантом у справі ексголови Верховного суду Всеволода Князєва.

Про це повідомляє Суспільне.

Слідство вважає, що у 2023 році Жеваго через посередника передав гроші тодішньому голові Верховного суду Князєву та іншим суддям, щоб вони ухвалили вигідне йому рішення у справі про 40% акцій Полтавського ГЗК.

Оскільки Жеваго перебуває за кордоном, після затримання та доправлення його до місця проведення досудового розслідування, слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

В Україні стосовно Костянтина Жеваго розслідується справа про незаконне виведення 113 млн доларів із підконтрольного йому банку “Фінанси та Кредит”. На сьогодні на його майно накладено арешт. Йому оголосили підозру у вересні 2019 року, але він не прийшов на допит і виїхав за кордон. У грудні 2022-го його затримали на гірськолижному курорті Куршевель. Українська сторона вимагала екстрадиції, але місцевий суд відмовив.