Флора програла Динамо (0:3) у черговому благодійному спарингові киян заради України.

Товариський матч 13 05 2022

Флора – Динамо – 0:3

Голи: Вікентій Волошин, 16, Бурда, 42, Ванат, 61

Динамо: Бойко (Нещерет, 46) – Кравченко, (Малиш, 61) Бурда (Дячук, 79), Боль, Вівчаренко – Шепелєв, Андрієвський – Антюх (Царенко, 61), В. Волошин (Бражко, 79), Дубінчак (Блізніченко, 86) – Ванат

Після 9-денної паузи команда Луческу повернулася до гри, продовжуючи у товариських матчах збирати кошти для українців, які постраждали від повномасштабного нальоту російської армії вбивць, ґвалтівників і злодіїв на територію нашої держави. Цього разу Динамо змушене обходитися без цілої команди гравців, викликаних до національної збірної. Відтак своє місце у старті після переможного матчу проти Базеля зберегли лише Ванат, Кравченко та Дубінчак, який висунувся вище на позицію лівого вінгера. Київ назбирав лише 9 гравців дорослої команди, яких розбавив дует юнаків Вікентія Волошин та Антона Боля.

Дуже спокійний початок зустрічі. Лише воротар лідера чемпіонату Естонії двічі ледь не начудив. Спочатку почав фінтити за межами штрафного, таки обігравши Ваната. А потім вибивав у поле, зачепивши Владислава. Шепелєв непогано запресингував, відібрав і пройшов у штрафний. А ось з прострілом на центр воротарського не склалося. Після кутового Андрієвський та Вічаренко намагалися пробити, блок захисників спокійно впорався. На 16 хвилині кияни відкрили рахунок фактично з нічого. Знову організований високий пресинг. Бурда з Антюхом перехопили, Ванат продовжив, Дубінчак повів захисника за собою, а Вікентій Волошин класно заклав віраж і пробив метрів з 20.

Той же 21-річний півзахисник блискучим пасом у дотик розвинув атаку, яка виникла після елегантного виходу з-під пресингу. Ванат втікав, але на дистанції трохи не вистачило у швидкісній боротьбі з кількома візаві. Від гри старшого з двох динамівських Волошинів (18-річний Назар розриває за U-19) повіяло певними зразками Буяльського. Тонка пасова робота, вмілі відкривання у крихітний простір, поставлений удар. Бурда та Дубінчак завозилися під тиском. Так прийшов перший удар Флори на 25 хвилині, Шаповалов з рикошетом від захисника пробив повз ворота. Антюх від свого штрафного розігнав атаку, обігрався з Ванатом і сам же завершував з кількох метрів. Дуже шкода, що мінімально не влучив у дальній кут.

Ударній кілька хвилин киян. Антюх змістився у центр а-ля Циганков, обігрався з Шепелєвим і пробив – вище. Волошин отримав пас від Кравченка і знову поклався на свій дальній удар, голкіпер на місці. Шепелєв змусив помилитися суперника, продерся вільним коридором і пробив з дуги перед штрафним – ніби зачарований цей лівий кут, вкотре мінімально не залетіло. Сподобався задум з вриванням Вівчаренко на межу воротарського після пасу Дубінчака. Вінгер на захисника, суперники спантеличені, але тільки кутовий.

Обидві команди змарнували суператаки через останні ходи. Флору підвів прийом виконавця у штрафному. У Динамо Дубінчак запоров невдалим пасом контру з чисельною перевагою, розігнану Антюхом. Однак вдалося заробити кутовий, а там Шепелєв розкішно розібрався і прострілив, Бурда замкнув у порожні ворота. Дальнім ударом Андрієвського завершується перший тайм. Цього разу воротар з відскоком впорався. Продуктивні 45 хвилин для Динамо у 95 день народження клубу. Молодь і резервісти домінують над естонським флагманом. Помітне продовження тренерських ідей, які зазвичай втілюють збірники.

Дуже активний лівий фланг після перерви. То Вівчаренка виведуть на удар/простріл, то ідеальний пас Дубінчака змарнує Ванат, якого підведе техніка. І все ж саме звідти прийшов третій гол. Класне закидання з глибини, Шепелєв на ривку протягнув, відборовся, розвернувся і створив зону для Вівчаренка, воротар парирував, а Ванат підловив снаряд у точці Індзагі прямо перед воротами. Не зовсім вдалий пресинг, естонці вирвалися вперед правим флангом. Центрбеки загубили в коридорі між ними суперника, Бурда скосив нападника, але перед тим Нещерет прийняв на себе удар з фолом.

Ванат і Шепелєв рзпочали багатоходову комбінаціюв центрі. Малиш продовжив правим краєм, а Волошин ударом з рикошетом загіпнотизував уболівальників Динамо, які подумали, що снаряд влучив у ціль, а не лише зовнішню сітку воріт. Дубінчак пробив здалеку, ефектний сейв голкіпера Флори. Естонці кілька разів огризнулися, але дуже важко даються цій команді темпові атаки з флангу на фланг. Ванат бере гру на себе, але видихається в ході атаки і пробиває дуже невдало. Бражко приклався здалеку в стилі Сидорчука, воротар не дрімав.

Перший гол Вікентія Волошина за головну команду Динамо. Результативне повернення Бурди, який востаннє забивав ще у Суперкубку України 2019 року, коли доклався до перемоги над Шахтарем (2:1), а потім лікувався від двох важких травм. Ну, і за традицією цих благодійних матчів свій гол поклав Ванат, хоча в ролі головного форварда Владислав виглядав не настільки феєрично, як у попередніх матчах на фланзі, коли в центрі діяв Довбик.