Колишній півзахисник, а нині селекціонер «Карпат» Михайло Кополовець поділився думками про те, хто має замінити «Дніпро-1» в УПЛ, якщо дніпровський клуб зніметься зі змагань.

– Якщо львівський регіон вже представлений в УПЛ, «Карпати» повернулися, то зараз може ще й Закарпаття залишитися. Ми бачимо, ситуація підвішена по «Дніпру-1». Наскільки на Закарпатті чекають цього шансу знову зачепитися за УПЛ? І чи справедливо?

– Я розмовляв з керівниками клубу. Вони би хотіли залишитися в УПЛ, звичайно, дуже би хотіли. Чи справедливо? Є ж регламент. За регламентом «Минай» має заходити? Має. Я буду притримуватися цієї позиції.

Звичайно, це вже який раз «Минай» так залишається? Ну… Дивіться, була війна, був Ковід, не було фінансування і так далі. Якщо «Минай» хоче, і в них є можливості – хай залишаються, я не бачу тут нічого поганого.

Закарпаття – футбольний край, багато вболівальників. Те, що так виходить – ну, так виходить. Справедливо, несправедливо – є регламент, і треба його дотримуватися, на мій погляд, от і все.

– Не треба ніяких перехідних матчів з «Металістом 1925»? У регламенті однозначно не написано, там «форс-мажор» написано. Тому це має виносити УПЛ на розгляд УАФ, і там уже приймати рішення.

– Тоді будуть якісь кулуарні домовленості, прийдуть якісь люди, які будуть домовлятися і так далі. Думаю, що просто будуть ходити в Федерацію одні, другі, треті, будуть щось домовлятися. У цій ситуації буде грати той, хто буде сильніший – фінансово і так далі. Це те, що я бачу.

А якщо є регламент – я не сильний у тому. Наскільки я розумію, «Минай» має залишитися, бо вони… Ну, блін, має залишитися. Я розмовляв зі спортивним директором – вони готові й хочуть. Як буде – я не знаю.

Я б хотів, щоб «Минай» залишився, тому що мені буде дуже зручно зі Львова їхати в Закарпаття і вболівати ще й за «Минай», тому що я теж люблю цю команду, – сказав Кополовець.