Власник та президент житомирського Полісся Геннадій Буткевич відгукнувся на прохання про допомогу та виділив солідну суму для іншого клубу з УПЛ.

Наприкінці червня з’явилася новина, що Дніпро-1 незабаром має припинити власне існування через серйозні фінансові проблеми.

Пізніше комерційний директор клубу В’ячеслав Фрідман заявив, що у дніпрян може не вистачити грошей на весь сезон 2024/25. Пізніше функціонер сказав, що ще не все втрачено у плані порятунку Дніпра-1.

Інсайдер Ігор Бурбас поділився інформацією про допомогу у фінансуванні дніпровського клубу від власника житомирського Полісся Геннадія Буткевича.

«За моїми даними, Дніпро-1 останні півроку міг взагалі не грати, навіть не догравши попередній сезон. Ще взимку була проблема з браком коштів. Також я чув з кількох джерел, що у січні представники Дніпра-1 ходили до Буткевича за позикою, аби дотягнути цей сезон».

Бурбас озвучив суму, яку президент Полісся нібито дав у позику Дніпру-1.

«І власник Полісся, як патріот не тільки Житомирщини, а й України та рідної Дніпропетровщини, не зміг відмовитися і підставив своє мужнє плече, аби Дніпро-1 дограв цей сезон.

Я чув, що сума, яку Дніпро-1 позичив у Буткевича, становить 200 млн гривень», – сказав Бурбас в ефірі ютуб-каналу «BurBuzz».

  • Влітку з Дніпра-1 до Полісся перейшло троє гравців: Олексій Гуцуляк (600 тисяч євро), Євген Волинець та Руслан Бабенко.
  • В новому сезоні 2024/25 команда Юрія Максимова матиме змогу поборотися за вихід до основного етапу Ліги конференцій.
  • У другому кваліфікаційному раунді Дніпро-1 гратиме проти угорського клубу Академія Пушкаша. Матчі заплановані на 25 липня/1 серпня.