Мир для України – це повага з боку Росії до суверенітету та територіальної цілісності України, традицій та народу, мови та людей, суспільства та незалежності.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю італійському телеканалу Rai 1, повідомляє Цензор.НЕТ.

“Поваги до суверенітету, до територіальної цілісності, традицій, народу, мови. Поваги до людей, суспільства і незалежності нашої держави. Я зараз сказав банальні речі, але саме всі ці звичайні нормальні речі порушила рф. І для цього потрібно їх відновити – вивести свої війська з нашої землі. Наших військ біля рф немає. Вивести війська, деокупувати наші будинки, я вже не говорю про те, що потрібно повернути все награбоване зі звичайних будинків”, – зазначив Зеленський, відповідаючи на запитання, якого миру хоче Україна.

“У переговорах ми готові говорити – принаймні вийдіть з тієї території, яку ви окупували, починаючи з 24 числа. Так, ви на деяких наших тимчасово окупованих територіях продовжуватимете стояти, на жаль, але це перший зрозумілий крок, щоб про щось казати, давайте це зробимо. Ми не чуємо відповіді на це питання”, – зауважив глава держави.

“Але ми не зможемо повернути людей, дітей і за це прощення немає”, – додає він.