Збірна Англії вдруге поспіль зіграє у півфіналі Євро. У чвертьфінальному поєдинку підопічним Гарета Саутгейта знову довелося відіграватись, а перемогу Англія вирвала у серії пенальті.

Причому це перша серія пенальті, виграна англійцями на Євро, починаючи з 1996 року.

Британці приємно здивували своєю грою у першому таймі. За час виступів у Німеччині всі вже звикли до повільного, з оглядкою на свої ворота футболу. Однак цього разу англійці почали діяти агресивніше насамперед в атаці. І лише один великий мінус псує враження від побаченого – доводити до ударів свої атаки команді Саутгейта вдавалося не часто, а в площину вони взагалі жодного разу не потрапили.

Все змінилося у другій половині, коли ініціатива перейшла до збірної Швейцарії. Вже в дебюті відбувся перший удар – Пікфорд без проблем впорався зі спробою Емболо відкрити рахунок. Але на 75-й хвилині і він нічим не міг допомогти своїй команді, коли Ндой прострілив з правого флангу, Стоунз невдало підставив ногу на шляху м’яча, а Емболо у боротьбі з Вокером замкнув дальню штангу.

Втім, цього разу Англія не стала доводити справу до останніх секунд основного часу. Вже за п’ять хвилин Сака змістився з правого флангу ближче до центру і пробив у дальній нижній кут – 1:1.

Без екстратайму не обійшлося і цього разу. І цікаво, що другу його половину знову активніше провели швейцарці, які начебто не хотіли доводити справу до пенальті. Як виявилося, не дарма – з позначки цього вечора всі били точно. Окрім Аканджі, який не зміг переграти Пікфорда.

Англія вийшла до півфіналу Євро-2024, де зустрінеться з переможцем пари Нідерланди – Туреччина.