Генеральний менеджер “Миная” Мирослав Небесник прокоментував інформацію про те, що закарпатський клуб може замінити “Дніпро-1” в УПЛ, якщо дніпряни знімуться зі змагань.

– Ми в режимі очікування. Ні на що не можемо вплинути. “Дніпро-1” затягує процес, вони вирішують якісь свої питання та підставляють усі клуби Прем’єр-ліги, а також Першої та Другої ліг. Бо якщо добиратимуть команду до УПЛ, там теж будуть рухи. А часу дедалі менше. Клуби не розуміють, що робити, як чинити.

Ще з’являється звідкись інформація про якісь стикові додаткові матчі. Я взагалі не розумію, як все правильно має відбутися без конкретики від “Дніпра-1”.

Це неповага до футбольної спільноти України – це затягування. Тому що коли схожа ситуація була у “Металіста 1925”, то клуб як мінімум тримав усіх у курсі, що у них відбувається. Це називається порядність.

– Можливо, УПЛ дала певний дедлайн “Дніпру-1”, до якого керівництво клубу має заявити остаточну позицію – вам щось відомо про це?

– Це питання до УПЛ. Наскільки я знаю, зараз жодних важелів впливу на “Дніпро-1” не має ні асоціація, ні ліга, бо клуб має атестат на руках. Але не можу стверджувати.

– Яке ставлення “Миная” до можливих стикових матчів з “Металістом 1925”?

– Я взагалі не розумію підстав, з яких повинен проводитися цей матч. Розумію тільки одне – регламентом не передбачено, що замінити має 15-та чи 16-та команда УПЛ. Напевно, мають бути загальні збори, ліга має ухвалити рішення, як діяти. Ми ухвалимо будь-яке рішення, тому що ми не є учасником цього процесу. Зараз наш клуб у ПФЛ.

Але повторюся – не розумію, у який термін це зробити. У команд є сформований графік підготовки. 25-26 липня вже перший тур Першої ліги – як у нас, так і у “Металіста 1925”. Що відтягувати старт Першої ліги? Ламати чемпіонат? Це певний нонсенс.

Тому бажаю мудрого рішення українській Прем’єр-лізі, якщо буде рішення “Дніпра-1” [про зняття]. Хочу, щоб було найменш болючим для інших клубів. Зокрема, тих, кого вони вирішать запросити [для участі в УПЛ].

– Як ця ситуація впливає на підготовку “Миная” до сезону?

– Погано впливає. Ставиться завдання, формується бюджет на сезон – це перше, що робиться, коли розумієш, в якій лізі граєш. Ти маєш розуміти, з якими суперниками тобі конкурувати. Від цього ведеться трансферна кампанія.

Це найгірше, що можливо – готувати команду, не знаючи, до чого. Як для тренера, так і для спортивного директора та президента клубу. Це дуже негативно впливає на процес підготовки.