UEFA розслідує справу щодо португальського нападника Кріштіану Роналду за використання під час Євро-2024 пульсометра від компанії, яка опублікувала його статистику після матчу зі Словенією.

Таким чином, зіркового форварда звинувачують у незаконному просуванні продукту.

П’ятиразовий володар «Золотого м’яча» під час чемпіонату Європи розмістив несанкціоновану рекламу компанії WHOOP, що виробляє електроніку що носиться для спортсменів. За це португальській зірці загрожує штраф.

Рікардо Форт, колишній голова відділу глобального спонсорства компаній Visa і Coca-Cola, заявив, що їхня співпраця була неправильною і що і гравець, і компанія повинні бути покараними за свої дії.

«Співпраця Кріштіану Роналду та WHOOP на Євро-2024 – це маркетинг-засідка. Це незаконно, і обидві сторони, гравець та компанія, повинні бути оштрафовані», – написав Рікардо Форт у соцмережах.

Схожий інцидент стався на Євро-2012, коли Ніклас Бендтнер відсвяткував свій гол, піднявши футболку, оголюючи спідню білизну з логотипом Paddy Power. Тоді керівний орган UEFA оштрафував датського футболіста на суму більше 94 тисячі євро і дискваліфікував його на один матч.