Півзахисник «Лехії» та олімпійської збірної України Максим Хлань прокоментував свій виклик у збірну на підготовку до футбольного турніру Олімпіади-2024 у Парижі.

«Звісно, [відчуваю] емоції насамперед гордості — для України це вперше. Звісно, ми готуємося повним чином і хочемо якнайкраще себе проявити. Дуже радий, що потрапив до фінального списку. Моя родина дуже пишається.

Представляємо країну на Олімпіаді. Вже довели багато чого, що наша нація — найкраща. Нам потрібна підтримка нашого народу, і ми все для них зробимо.

Ще до [публікації] офіційного списку були дзвінки зі штабу Ротаня, ми розмовляли. Вирішували, аби мене відпустили, — це було не так легко.

Клуб одразу зрозумів мою позицію, що я люблю свою країну і маю бути [на Олімпіаді] за будь-яких обставин. Дискусія тривала недовго, вони хотіли мене залишити. Розумію клуб та їхню поведінку. Але потрібно розуміти, що в такому становищі наша країна — маємо її підтримати всі разом.

Є приказка, що головне — участь. У мене найвищі цілі — звісно, це перемога на Олімпіаді. Як буде, ніхто не знає. Але що ми і особисто я викладемося на 100%, я можу підтвердити.

Звісно, вже чув імена Альвареса і Отаменді. Але насамперед ми виходимо грати проти них і не маємо дивитися на імена, чи імениті вони. Мусимо грати у свій футбол і демонструвати наші прізвища на спинах», – сказав Хлань.

Збірна України з футболу оголосила склад на Олімпіаду-2024 з футболу. До заявки потрапили 22 гравці, з яких чотири перебуватимуть у резервному списку. Серед запрошених футболістів є і Максим Хлань.

На олімпійському футбольному турнірі українці гратимуть у групі В з командами Іраку, Марокко та Аргентини.