Колишній віце-президент Національного олімпійського комітету Микола Томенко розкритикував клуби, які не відпустили своїх футболістів до олімпійської збірної України.

Нагадаємо, що через рішення клубів національна команда на Олімпіаді в Парижі не зможе розраховувати на цілу низку виконавців.

“Тренер Шахтаря боснієць Маріно Пушич виявився свідомішим і патріотичнішим за українських тренерів і відпустив 5 гравців до олімпійської збірної. Хоча щонайменше Артем Бондаренко і Георгій Судаков, які були одними з лідерів нашої молодіжної команди, мусили б бути разом зі своїми одноклубниками Сіканом, Очеретьком, Криськівим, Сігєєвим та Фесюном.

Динамо ж не дозволило Волошину, Нещерету, Вівчаренку і Бражку, які прагнули захищати спортивну честь України, їхати на Олімпіаду. Натомість відпустили аж двох гравців: Брагару і Михайленка.

Я вже мовчу про власника Полісся, що позиціонує себе головним представником влади на Житомирщині та який відмовився відпустити Олександра Назаренка до олімпійської збірної, бо без нього клуб не здатен виграти у люблянського клубу з символічною назвою Олімпія у «суперпрестижній» Лізі конференцій.

Водночас за участь наших зіркових легіонерів на Олімпіаді, як я розумію, ніхто з футбольних функціонерів навіть не спробував домовлятися”, – написав Томенко у Facebook.

Додамо, що на Олімпіаді збірної України у груповому турнірі доведеться подолати опір Іраку, Марокко та Аргентини.