У заключному поєдинку 1/8 фіналу чемпіонату Європи 2 липня у Лейпцигу зустрічалися збірні Австрії та Туреччини.

Чемпіонат Європи. 1/8 фіналу.

Австрія – Туреччина – 1:2

 Гол: Грегорич (66) – Демірал (1, 59)

 Попередження: Шмід (38), Лінхарт (52) – Кекчю (11), Юксек (42)

Австрія: Пентц, Пош, Лінхарт (Вебер, 65), Данзо, Мвене (Прасс, 46), Забітцер, Лаймер (Грілліч, 65), Баумгартнер, Шмід (Грегорич, 46), Зайвальд, Арнаутович.

Запас: Лінднер, Н.Хедль, Кверфельд, Кайнц, Данилюк, Зайдль, Вайман, Ентруп, Грюлль

Туреччина: Гюнок, Мюльдюр, Бардакджи, Демірал, Айхан, Кадиоглу, Кекчю (Кахведжи, 83), Юксек (Езджан, 58), Гюлер (Йокушлу, 78), Йилмаз, Йилдиз (Актюркоглу, 78).

Запас: Байиндир, Чакир, Челік, Тосун, Язиджи, Каплан, Киличсой, Акгюн, Йилдирим

Арбітр: Артур Діаш (Португалія)

Стадіон «Лейпциг Штадіум» (Лейпциг, Німеччина)

Стадію 1/8 фіналу закривала найскромніша за іменами пара. Австрія в групі випередила Францію та Нідерланди, але навряд хтось вважав команду Рангніка фаворитом Євро. Туреччина посіла очікуване друге місце слідом за Португалією.

Візитівкою австрійців є шалений пресинг, проте на стандартах треба демонструвати інші переваги. Вже на 57-й секунді їх не знайшли. Подача кутового призвела до “пінг-понга” у воротарській Пенца, який Деміраль заспокоїв могутнім ударом під поперечку.

Перший тайм склався за очікуваннями експертів. Австрія серйозно затиснула суперника у карному майданчику, але свої моменти до пуття не доводила. Турки домінували на стандартах. Той-таки Деміраль ще раз замикав кутовий, проте неточно. Підопічні Монтелли втримали перевагу до перерви.

Старт другої половини став новим шоком для австрійців. Команда Рангніка запорола ще кілька моментів, а Деміраль був нестримним на стандартах. Центрбек Аль-Ахлі вдало замкнув ще один кутовий – 0:2! За минулі 47 матчів у складі збірної Деміраль забив ті самі 2 голи. До слова, Мері вважався зовсім не основним гравцем на груповому етапі.

Ця гра переросла у битву стандартів. На 66-й хвилині ще один якісний кутовий, і “джокер” Грегоріч залишається неприкритим на дальній стійці, – 1:2.

За фінальні півгодини Австрія не змогла врятувати становище. На останніх секундах Гюнок дивовожним чином відбив удар Баумгартнера. Командна Рангніка покидає Євро, а турки довершують список чвертьфіналістів. 6 липня вони зустрінуться з Нідерландами.