У суботу, 29 червня, відбудеться матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи 2024 між збірними Німеччини та Данії.

Чеипіонат Європи. 1/8 фіналу.

Німеччина – Данія – 2:0

 Голи: Хаверц (53, пенальті), Мусіала (68)

 Попередження: Андерсен (57), Меле (60)

Німеччина: Ноєр, Раум (Хенріхс, 80), Шлоттербек, Рюдігер, Кімміх, Кроос, Андріх (Фюллькруг, 64), Гюндоган (Джан, 64), Мусіала (Вірц, 80), Сане (Антон, 88), Хаверц

Запас: Бауманн, тер Стеген, Гросс, Фюріх, Мюллер, Байер, Міттельштедт, Кох, Ундав

Данія: Шмейхель, А.Крістенсен (Брюн-Ларсен, 81), Вестергор, Й.Андерсен, Меле, Хейб’єрг, Ділейні (Нергор, 69), Бах (Крістіансен, 81), Еріксен, Хейлунн (Вінн, 81), Сков-Ольсен (Поульсен, 69)

Запас: Хермансен, Реннов, К’єр, Йенсен, Дольберг, М.Йоргенсен, Дамсгор, Дрейер, Р.Крістенсен

Арбітр: Майкл Олівер (Англія)

Стадіон «BVB-Штадіон» (Дортмунд, Німеччина)

На старті зустрічі німецька збірна вийшла вперед, але взяття воріт було скасовано після перегляду VAR. А на 36-й хвилині поєдинок було зупинено через погані погодні умови (дощ, грім та град). Через 25 хвилин гру було поновлено.

На початку другого тайму Андерсен відправив м’яч у сітку воріт господарів – знову перегляд VAR, і скасування голу. А на 53-й хвилині було призначено пенальті – Андерсен кілька хвилин тому міг стати героям, а став антигероєм – саме за його гру рукою зафіксували порушення правил. Гаверц впевнено реалізував пенальті. На 70-й хвилині гри Мусіала подвоїв рахунок у протистоянні з Данією. Матч завершився з рахунком 2:0. Гравці збірної Данії дали бій фавориту, але сенсацію не створили.

Німеччина у чвертьфіналі Євро-2024 зустрінеться з переможцем пари Іспанія – Грузія. Матч відбудеться 5 липня в Штутгарті.

Раніше збірна Швейцарії сенсаційно вибила Італію з Євро-2024. Швейцарці зіграє з переможцем пари Англія – Словаччина.