Колишній тренер Шахтаря з фізичної підготовки Карло Ніколіні прокоментував виступ на Євро-2024 півзахисника Гірників Георгія Судакова, а також поділився думками щодо місця його подальшого продовження кар’єри.

“Можливо, Судаков не вплинув на результат і кількість набраних очок, але для мене він все одно провів три важливі ігри”.

“У першому програному матчі проти Румунії Судаков був єдиним, хто не здавався. У матчі зі Словаччиною – він був теж важливий для підсумкової перемоги. А проти Бельгії він показав спалахи найвищого класу, створивши два або три гольові моменти для нападників. Судаків своїм проходом на 91-й хвилині міг надати чемпіонату Європи зовсім інший поворот”.

“Я думаю, що Судаков міг би поїхати до Англії, зараз його ціна доступна лише клубам АПЛ”.

На Євро-2024 Георгій Судаков виходив у стартовому складі у всіх трьох матчах збірної України на груповому етапі. Забитими м’ячами та асистами 21-річний півзахисник не відзначився.

Нагадаємо, що у середу збірна України розійшлася нічиєю з Бельгією (0:0). У паралельному поєдинку Словаччина та Румунія передбачувано розійшлися миром (1:1), і в квартеті Е склалася унікальна ситуація — усі команди набрали однакову кількість очок – по чотири.

Четвертим зайвим виявився саме колектив Реброва через найгіршу різницю забитих і пропущених м’ячів (2:4). Вперше в історії ЧЄ команда із чотирма очками посіла останнє місце у своєму квартеті.