Тренер воротарів “Шахтаря” Андрій Пятов, який нещодавно приєднався до тренерського штабу команди, розповів про свою нову роль.

– Що змінилося за цей рік? Чим відрізняється Андрій Пятов як гравець та як наставник?

– По-перше, я на обіді вже сиджу за іншим столом – це головна відмінність. А якщо серйозно, то у нас зараз дуже молода команда: є кілька хлопців, з якими я ще грав, тому у нас тепліші стосунки, але молодь підходить, вітає, і це дуже приємно. Якщо брати тренерів, то у нас чудовий колектив, і те, з якою теплотою вони до мене ставляться, багато чого варте.

– Що вам більше подобається у тренерській роботі?

– Та все подобається. Це як нова кар’єра, нова сторінка у житті. Я почав з нуля, але в такому клубі, як “Шахтар”, швидко набуваєш досвіду, тому все добре. Радий, що у мене такі чудові хлопці – мої підопічні воротарі. У команді для мене найцінніший подарунок – це їхня праця. І тим як вони працюють, я дуже задоволений.

– Зараз у команди продовжуються збори. Які плани та цілі в цей період?

– Цілі – удосконалити нашу гру, як цього вимагає Містер, набрати функціональні та технічні кондиції. Та й взагалі потрібно звикнути до гри, адже через Євро була тривала пауза для літнього міжсезоння, тож у нас зараз, як узимку, є трохи більше за місяць на підготовку, щоб підійти до чемпіонату у хорошому тонусі.