Тренер воротарів Шахтаря Андрій Пятов прокоментував роботу на літніх зборах Гірників. Окремо Пятов висловився про перехід до табору донецького клубу голкіпера Кирила Фесюна.

“Мета – удосконалити нашу гру, як цього вимагає Містер, набрати функціональні та технічні кондиції. Та й взагалі потрібно звикнути до гри, адже через Євро була тривала пауза для літнього міжсезоння, тому в нас зараз, як узимку, є трохи більше місяця на підготовку, щоб підійти до чемпіонату у хорошому тонусі”.

“Фесюн? Йому, звичайно, потрібно трохи часу, щоб звикнути до вимог Марино Пушича, адже в Колосі у нього були одні завдання, а в нас дещо інші. Специфіка Шахтаря взагалі відрізняється від усіх команд, тож подивимося, як він себе проявить. Але це талант. Недарма він зараз у Шахтарі.

“Я люблю своїх воротарів, але не хочу зараз нахвалювати. Звісно, ​​ми взяли його за деякі якості. Спілкувалися з Містером, з Даріо, з усіма, було проведено аналітичну роботу, і клуб вирішив, що він нам підходить. Побачимо. Ще треба багато працювати, бо він молодий. Але те, що я найбільше ціную, – людські риси. Якщо вона розумна, освічена людина, це допоможе їй додавати та покращувати свої якості. Тому Кирило, безперечно, талант. Але талантів багато, а час все покаже”.

“Які очікування від майбутнього сезону? Тільки вперед! Які можуть бути очікування? У Шахтаря одне завдання – перемагати”.

За підсумками сезону 2023/24 Шахтар завоював «золотий дубль», ставши чемпіоном та вигравши Кубок України. Клуб раніше оголосив про перехід воротаря Кирила Фесюна та захисника Алаа Грама.

Гірники проводять свій перший літній збір на тренувальній базі збірної Словенії у місті Брдо. Команда Марино Пушича зіграє у спарингу із Сараєво 29 червня. Збори у Словенії триватимуть до 28 липня.