Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань розповів про кадрові проблеми команди перед футбольним турніром на Олімпіаді-2024.

Раніше стало відомо, що деякі українські та іноземні клуби відмовилися відпускати своїх гравців на Олімпійський футбольний турнір.

“Це дуже болюча тема. Наразі в нас ідуть перемовини, і дуже тяжко вони йдуть. На зараз ми не можемо поїхати в оптимальному складі. Знаєте всі ці причини – це не виклик, і клуби мають на це право, тому що цей турнір не в дати ФІФА проходить, і дуже тяжко.

Скажемо так, команди не відпускають. Тим паче, ми розуміємо, яка ситуація у «Динамо» – вони грають матчі плей-оф Ліги чемпіонів. Трошки інша ситуація у «Шахтаря». Тому ми зараз знаходимось якраз на перемовинах. Ми листи ці відправили в клуби.

Розчарували трошки нас іноземні клуби – не відпускають практично нікого. Зараз шанси в нас залишилися по Трубіну, що все-таки його відпустять.

Зараз ми чекаємо на відповідь від Динамо та Шахтаря. Я сподіваюся, що все-таки нас зрозуміють, з нами будуть рахуватися, зрозуміють, що це зовсім не для Ротаня, це для нашої країни, це для тих хлопців, які дуже-дуже туди хочуть.”, – розповів Ротань в інтерв’ю BurBuzz.

Додамо, що Олімпійський футбольний турнір стартує 24 липня.