Суперники у команди Желько Любеновіча будуть різного рівня: від учасників чемпіонату області до колективів української Прем’єр-ліги.

Триває другий тиждень підготовки закарпатської команди до сезону 2024/25. Насичені тренування минайці  чергують з товариськими іграми. Перша з них відбулася минулого вікенду. «Минай» здобув переконливу перемогу над «СХІ» (Ужгород) з рахунком 3:0.

Попереду в команди ще шість спарингів. Найближчий з них відбудеться 29 червня проти першолігового харківського «Металісту». 3 липня нам протистоятиме новачок УПЛ – ФК «Карпати» (Львів). А 6-го числа минайці зіграють з чемпіоном Закарпаття – виноградівським «Севлюшем».

На 10 липня запланований спаринг із чернівецькою «Буковиною», котра виступає в Першій лізі. Через тиждень після цього, 17 липня, підопічні Желько Любеновіча зустрінуться з дебютантом Другої ліги – «Вільхівцями» із Тячівщини. А заключний контрольний поєдинок «Минай» зіграє 20 липня проти середняка УПЛ – полтавської «Ворскли».

Нагадаємо, що у період міжсезоння закарпатську команду покинули: голкіпер Олександр Кемкін; захисник Дмитро Нємчанінов; півзахисники Сергій Петько, Василь Вашкета та Вадим Вітенчук. Наразі в стані закарпатської команди перебувають гравці на перегляді.

За підсумками сезону 2023/24 «Минай» покинув УПЛ і виступатиме в Першій лізі України. На першому етапі команда Желько Любеновіча гратиме в групі А, де її суперниками будуть «Агробізнес» (Волочиськ), «Буковина» (Чернівці), «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський), «Металіст» (Харків), «Нива» (Тернопіль), «Поділля» (Хмельницький), «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) і «Хуст». Команди, які фінішують у топ-4, продовжать боротьбу за медалі та підвищення у класі.

Старт другого за рангом дивізіону України запланований на 25 липня.