По закінченні матчів у групі С на Євро-2024 сталася неординарна ситуація – Данія та Словенія після трьох матчів мали однакові показники та мали визначити, хто з них виходить у плей-офф з другого місця.

Очну гру у першому турі Євро вони завершили внічию 1:1. У двох наступних іграх команди показали ідентичні результати – нічиї 1:1 та 0:0. Таким чином, у обох претендентів після трьох турів було по 3 очки, по 3 нічиї та різниця м’ячів 2:2.

Згідно з регламентом УЄФА, насамперед враховуються особисті зустрічі: перемога однієї з команд чи різниця м’ячів. Так як за цим показником рівність, то довелося переходити до додаткових показників. У підсумку ключовим став пункт №8, згідно з яким вище в таблиці виявляється команда з меншою кількістю жовтих і червоних карток.

Смішно, але й тут теж була рівність: гравці обох команд за груповий турнір здобули по 6 жовтих карток. Однак у пасиві Словенії була ще одна жовта картка у технічного директора команди Милова Новаковича за неспортивну поведінку на 70-й хвилині матчу першого туру проти Данії. Це все й вирішило

Втім, Словенія навіть із третього місця вийшла до плей-офф.