Відбувся поєдинок 3-го туру групового етапу чемпіонату Європи, в якому зустрічалися збірні Данії та Сербії.

Чемпіонат Європи. Група С. 3-й тур.

Данія – Сербія – 0:0

 Попередження: Вінн (28), Юльманн (30) – Міленкович (4), Мітрович (83)

Данія: Шмейхель, Вестергор, А.Крістенсен, Й.Андерсен, Меле, Хейб’єрг, Юльманн (Ділейні, 77), Бах (Крістіансен, 77), Вінн (Сков-Ольсен, 46), Еріксен (Поульсен, 88), Хейлунн (Дольберг, 59)

Запас: Хермансен, Реннов, К’єр, Йенсен, М. Йоргенсен, Дамсгор, Нергор, Дреєр, Р. Крістенсен, Брюн-Ларсен

Сербія: Райкович, Павлович, Міленкович, Велькович, Живкович, Гудель (Йович, 46), Ілич (Влахович, 68), Міяйлович (Младенович, 75), Лукич (С.Мілінкович-Савич, 87), Митрович, Самарджич (Тадич, 46)

Запас: Д.Петрович, В.Мілінкович-Савич, Стоїч, Максимович, Бабич, Ратков, Гачинович, Спайич, Бирманчевич

Арбітр: Франсуа Летесьє (Франція)

Стадіон «Арена Мюнхен» (Мюнхен, Німеччина)

На цьому Євро-2024 сталося вже сім автоголів, у матчі Данія – Сербія це число могло збільшитися. Правий центральний захисник збірної Данії Андерсен зрізав м’яч у власні ворота на початку другого тайму, але його врятувала бригада арбітрів – лайнсмен одразу ж засвітився офсайдом. Повтор чітко показав: Йовіч у момент передачі Тадіча дійсно був “поза грою”.

Проте саме таких загострювальних передач Сербії в першій половині зустрічі не вистачало – команда Драгана Стойковіча виглядала пасивно в атаці. Тому тренер зробив у перерві дві заміни: Тадіч замінив Самарджіча, а форвард Йовіч вийшов замість опорного півзахисника Гуделя. Ці рішення виглядали логічно: під пильним поглядом знаменитого тенісиста Новака Джоковіча сербам необхідно було тільки перемагати, нічия їх не влаштовувала. Натомість у першій половині зустрічі бал правила Данія – Ба і Вінд пробачили сербів, не реалізувавши свої можливості.

До середини другого тайму Стойковіч пішов ва-банк – він випустив на поле вже третього нападника, Душана Влаховіча. Серби збилися на навіси з флангів у штрафний, але навіть це не допомогло їм завантажити роботою Шмейхеля. Данія, своєю чергою, повністю зосередилася на обороні й довела гру до безгольової нічиєї – симуляція Мітровіча в чужому штрафному майданчику (двічі!) до пенальті так і не призвела, а свій єдиний гольовий момент Алєксандар не реалізував. Він не влучив у дальній кут.

Нічия 0:0 гарантувала Данії друге місце в групі С – для визначення “переможця” між командою Каспера Юльмена та Словенією довелося дивитися додаткові показники. 

Всі додаткові показники (аж до жовтих карток) рівні, тому словенці опинились нижче через гірший рейтинг.