У понеділок в третьому турі групового турніру Євро-2024 в групі В збірна Італії зіграла внічию 1:1 зі збірною Хорватії завдяки голу Маттіа Дзакканьї на 98-ій хвилині та забезпечила собі друге місце в групі.

Тим не менш, головний тренер “адзуррі” Лучано Спаллетті не дуже бажав святкувати, різко реагуючи на запитання журналістів Sky Sport Italia.

“Коли матчі вирішуються наприкінці, це завжди стає емоційнішим. Оскільки вже ніхто не вірив, але гравці вірили. Вони зберігали голову ясною, дуже мало ризикували, попри те, що я залишив їх лише з трьома захисниками на полі. Я можу лише привітати їх з їхньою реакцією”, – Спаллетті почав з позитивних слів.

“Немає причин заперечувати, що в першому таймі ми грали нижче нашого рівня. Якщо ми не створюємо багато, ми не заб’ємо багато. Можна було побачити, що ми думали про результат, не вірячи насправді, що нам потрібна перемога. Це було підсвідомо, не навмисно, але я чекаю на більше від моїх гравців, оскільки вони показують це сплесками”, – продовжував в іншому тоні наставник.

На запитання про зайву обережність з тактичною схемою 3-5-2 Лучано вже відповів роздратовано, криком. “Ми абсолютно не були обережними. Якщо ми маємо проблеми на початку атак з глибини на простих м’ячах, то відчуватимемо їх з будь-яким складом і будь-якою тактичною схемою”.

“В першому таймі ми втрачали м’ячі шляхами, якими абсолютно не можемо дозволити собі робити це. Це не обережність. Якщо ми не граємо з якістю, якщо ми зводимо все лише до базису і нічого більше, ми страждатимемо. Ми були занадто боягузливими в першому таймі. Справа не в схемі, справа у ставленні до гри та в якості. Ми маємо якість, але іноді припускаємося банальних помилок”.

“Ми здатні на більше, ніж показали сьогодні”, – підсумував він.

В 1/8 фіналу італійці зіграють із збірною Швейцарії. Матч відбудеться 29-го червня о 19:00 в Берліні.