Євро-2024. Група D. 3-й тур
25 червня. Дортмунд. “Вестфаленштадіон”
Франція 19:00
Польща Арбітр: Марко Гвіда (Італія)
Трансляція: MEGOGO Футбол 2

Новини Франції

Франція в першому турі в рівній боротьбі перемогла Австрію завдяки автоголу (1:0), а в другому — розписала нудні 0:0 з Нідерландами.

Нічого несподіваного: починаючи з 1992 року, французи 12 разів грали 0:0 на великих турнірах — це рекорд. А ось що здивувало — це, по-перше, перелом носа у Мбаппе, який через нього пропустив Нідерланди, а по-друге, класна форма Нголо Канте, на якому ніяк не позначився від’їзд до Саудівської Аравії.

Дешам сподівається вивести своїх на пік форми в плей-оф. У п’ятницю “Ле Бле” грали закритий спаринг із молоддю “Падеборна”. L’Equipe писала, що Мбаппе був на полі. Це дуже важливо для Франції — у неї туго з креативом і голами. При цьому відбір Канте, Саліба, сейви Меньяна навіть таку не дуже гостру команду роблять одним із фаворитів Євро. От як їх пробити?

Новини Польщі

Польща спробує, звісно — її нове покоління доволі винахідливе попереду. Набагато гірше із захистом — 1:2 з Нідерландами, 1:3 з Австрією, і все, прощавай, Євро.

Поляки можуть нарікати на травму Левандовського, який пропустив перший тур, а в другому вийшов на 60-й хвилині. Але, поклавши руку на серце, хіба Роберт рішав у “Барсі”? Не в ньому справа, а, скоріше, в центрі оборони — з цієї зони приходили майже всі моменти. Щесний дуже старався, але допомогти міг не завжди.

Для Польщі в цьому немає нічого екстраординарного: починаючи з 1986 року, вона лише раз добиралася до чвертьфіналу великого турніру (Євро-2016). Втім, є відчуття, що грюкнути дверима “Кадра” захоче, і так просто Франції перемогу не віддасть.

Франція – Польща: статистика особистих зустрічей

Уперше команди зустрілися між собою в чорному для обох країн 1939 році — Франція тоді перемогла 4:0.

Ну, а якщо про наші часи, то французи не програють полякам уже 8 матчів поспіль — з 1982 року. Їхня остання зустріч — на ЧС-2022 у Катарі — завершилася перемогою “Ле Бле” 3:1.

Орієнтовні склади

Мбаппе та Левандовський — це головні інтриги протистояння. Ну, і далеко на другому плані, проблеми Кінгслі Комана в одних, і Бартоша Саламона – в інших.

Франція: Меньян – Кунде, Саліба, Упамекано, Тео Ернандес – Канте, Рабйо – Дембеле, Грізманн, Тюрам – Мбаппе

Польща: Щесний – Беднарек, Давидович, Ківйор – Франковський, Зелінський, Сліш, Модер, Залевський – Свідерський, Левандовський