Іспанці мінімально здолали албанців (1:0) у третьому турі чемпіонату Європи.

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група B. 3-й тур.

Албанія – Іспанія – 0:1

 Голи: Ферран Торрес, 13

 Попередження: Байрамі, 67, Беріша, 89 – Вівіан, 90

Албанія: Стракоша – Мітай, Аєті, Джимсіті, Балліу – Асллані, Рамадані – Байрамі (Ходжа, 70), Лачі (Беріша, 70), Асані (Мучі, 81) – Манай (Броя, 58).

Запасні: Беріша, Кастраті, Хісай, Г’язула, Міхай, Сефері, Ісмайлі, Абраші, Кумбулла, Алії.

Іспанія: Рая – Грімальдо, Лапорт (Ле Норман, 46), Вівіан, Навас – Меріно, Субіменді – Оярсабаль (Фермін, 61), Ольмо (Баена, 84), Ферран Торрес (Ямал, 72) – Хоселу (Мората, 72).

Запасні: Реміро, Сімон, Карвахаль, Руїс, Вільямс, Педрі, Кукурелья.

Арбітр: Гленн Нюберг (Сетер, Швеція).

Стадіон: «Меркур Шпільарена» (Дюссельдорф, Німеччина).

Іспанія достроково виграла групу після перемог над Хорватією та Італією. Тому на матч з аутсайдером Луїс де ла Фуенте випустив повністю другий склад. Таке рішення подарувало яскравий футбол – іспанський дубль натхненно атакував. Футболісти не боялись за результат і за своє місце в старті.

“Фурія” ще до перерви завдала 8 ударів з меж штрафного майданчика. Ольмо відкривався між лініями, Ферран вбігав у зони завершення. Саме вони створили гол: Ляпорт знайшов Ольмо класним пасом у розріз, а той елегантно покотив під удар Торресу.

Навас і Грімальдо постійно загострювали з флангів: справа летіли подачі в боротьбу, зліва надходили націлені простріли. Обидва фулбеки викотили під хороші удари Меріно. Ольмо не влучив по м’ячу після якісного пасу Наваса, а Торрес погано замкнув навіс Грімальдо.

Албанія старалась перемогти. Балканці дорожили м’ячем і осмислено виходили в атаку. Вдалося кілька разів зайти у штрафний майданчик, Асллані потужним ударом здалеку перевірив голкіпера. З близької відстані двічі небезпечно бив Броя – обидва рази Рая майстерно забрав м’яч.

Були моменти, був шанс зачепитися за результат. У другому таймі Албанія навіть обійшла іспанців за ударами.

Албанські тренери вступили в суперечку з четвертим арбітром – ним був Микола Балакін. Українець допоміг головному рефері показати жовту для асистента Сільвінью.

Іспанія тим часом продовжувала розмашисто атакувати. Мали моменти Хоселу та Оярсабаль, з центра поля хотів забити Ольмо, Мората традиційно заліз в офсайд. Закріпити перевагу “Фурія” не зуміла, але все одно перемогла, набрала 9 очок і вийшла з групи без жодного пропущеного. Албанія вилетіла з турніру.