25 червня на «Ен-Ер-Джі Стедіум» пройде матч 1-го туру Копа Америка, в якому збірна Колумбії зустрінеться зі збірною Парагваю. Поєдинок розпочнеться об 01:00 за київським часом.

Колумбія

Команда не пробилася на чемпіонат світу у Катарі. Хоча на обох попередніх таких турнірах не просто брала участь, а й у плей-оф виходила. Виправляти ситуацію покликали Нестора Горосито, і на даний момент з ним кавові видають виразну серію без поразок. У тому числі збірна не програвала на старті відбору на наступний мундіаль, зумівши виграти тричі, у тому числі у Бразилії, і стільки ж разів зігравши внічию. Ну, а в товариських матчах Хамес Родрігес і компанія взагалі видавали стовідсоткові результати, що наприкінці минулого року, що вже 2024-го року. Вже в США, але ще у форматі контрольних зустрічей, було розгромлено 5:1 американців, після чого 3:0 із Болівією не здивували. Головне за таких умов не допустити переоцінки своїх сил – попереду новий турнір, що починається із чистого аркуша.

Парагвай

Збірна пам’ятна по золотому відрізку наприкінці минулого і на початку цього століття, коли виходило стати завсідником чемпіонатів світу і добиватися непоганих результатів і на Копа Америка. Але зараз рівень гуарані помітно впав. Після 2010 року на мундіалі команда не пробивалася, останні континентальні турніри закінчувала вже у чвертьфіналі. Але навіть на такому тлі осінні результати у кваліфікації, з єдиною перемогою (1:0 вдома з Болівією) та п’ятьма очками у шести турах, були провалом. Та й нинішній збір підопічні Даніеля Гарнеро починали не надихаюче: 0:0 з Перу, 0:3 проти Чилі. І лише Панама була обіграна 1:0.

Статистика особистих зустрічей

Гуарані виграли лише одного разу в 11 останніх очних матчах. Кавові за цей час мають 8 перемог, у тому числі в обох крайніх поєдинках.