Чемпіонат Європи. Група A. 3-й тур
16 червня. 19:00. Франкфурт. “Дойче Банк Парк”
Швейцарія – Німеччина
Арбітр: Даніелле Орсато (Італія)
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини Швейцарії

Незважаючи на не зовсім вдало проведену кваліфікацію до Євро (17 очок і друге місце в групі з Румунією, Ізраїлем, Білоруссю, Косово та Андоррою) та обережні прогнози, Швейцарія знову підтверджує свій статус міцного горішка, який за будь-яких розкладів готовий доходити до перших стадій плей-оф.

Хоч команді і довелося трохи понервувати в першому турі з Угорщиною, наприкінці поєдинку швейцарці встановили остаточний рахунок зустрічі – 3:1.

Проти Шотландії колектив Якіна розписав справедливу нічию. Хоча шанси на те, щоб усе ж вирвати перемогу, мали обидві збірні. Єдиний м’яч у складі Швейцарії забив зірковий ветеран Джердан Шачірі.

Вихід до плей-оф швейцарцям уже практично гарантований. Так, скинути з вершини Німеччину в групі буде вкрай складно, але й друге місце втратити збірна може тільки за зовсім фантастичних розкладів.

Орієнтовний склад: Зоммер – Шер, Аканджи, Родрігес – Відлер, Фройлер, Джака, Ебішер – Шачірі – Емболо, Варгас.

Новини Німеччини

Перед початком чемпіонату Європи багато хто записував Німеччину до списку фаворитів лише через місце проведення турніру. Однак, “Бундестім” своєю грою доводять, що це явно не єдина причина, чому вони мають високі шанси на завоювання титулу.

У матчі-відкритті Євро німці каменя на камінь не залишили від збірної Шотландії – 5:1. Причому, всі голи забивали різні виконавці.

Наступний поєдинок з Угорщиною пройшов уже не настільки легко, але перемога для підопічних Нагельсмана була здобута доволі комфортно – 2:0. Другим забитим м’ячем на турнірі відзначився Мусіала, а гол + асист на свій рахунок записав Гюндоган.

Є велика ймовірність, що вищевказані гравці в матчі зі Швейцарією потраплять під ротацію разом з іншими лідерами команди. Утім, зовсім вже сміливих експериментів зі складом чекати не варто, адже перша сходинка Німеччини ще не забезпечена.

Орієнтовний склад: Тер Штеген – Кімміх, Рюдігер, Шлоттенберк, Міттельштадт – Джан, Кроос – Сане, Хаверц, Вірц – Фюллькруг

Останні 5 матчів команд

Німеччина

19.06 Німеччина 2:0 Угорщина (Євро-2024)
14.06 Німеччина 5:1 Шотландія (Євро-2024)
07.06 Німеччина 2:1 Греція (товариський матч)
03.06 Німеччина 0:0 Україна (товариський матч)
26.03 Німеччина 2:1 Нідерланди (товариський матч)

Швейцарія

19.06 Шотландія 1:1 Швейцарія (Євро-2024)
16.06 Угорщина 1:3 Швейцарія (Євро-2024)
08.06 Швейцарія 1:1 Австрія (товариський матч)
04.06 Швейцарія 4:0 Естонія (товариський матч)
26.03 Ірландія 0:1 Швейцарія (товариський матч)

Особисті зустрічі

Історія очних протистоянь у збірних величезна. У 52 зіграних матчах 35 разів перемога залишалася за Німеччиною, 9 разів – за Швейцарією, ще 8 ігор завершилися внічию. Востаннє команди зустрічалися на груповому етапі Ліги Націй 2020/21 (3:3, 1:1).