Матч двох сенсацій першого туру. Бельгія несподівано для всіх програла Словаччині (0:1), тоді як Румунія каменя на камені не залишила від захисту України (3:0).

Євро-2024, груповий етап. 2-й тур.

Бельгія – Румунія 2 : 0.

1 – 0. Тілеманс – 2.

2 – 0. де Брюйне – 79.

Зустрічалися попередній та наступний суперник України. Румунія після розгрому “синьо-жовтих” 3:0 провела всього одну заміну у складі. Міхейле повністю оговтався від хвороби і витіснив Комана. Натомість Доменіко Тедеско провів серйозну ротацію за мотивами провалу зі Словаччиною. Відразу 4 зміни у старті – Вертонген, Теате, Тілеманс та Люкебакіо з’явились замість Дебаста, Карраско, Мангала і Троссара.

Один з “новачків” Бельгії забив вже на 73-й секунді матчу! Тілеманс розпочав атаку чудовим відбором і сам її завершив, низом пробивши з лінії карного майданчика.

Румуни навряд планували такий початок, але не знітились. Підопічні Йорданеску дотримувалися своєї лінії – низька щільна оборона, старанна робота і використання найменших шансів вибігти в атаку. Дрегушін міг доволі швидко зрівняти рахунок, але його удар головою парирував Кастелс.

Бельгія не пропонувала нічого революційного у порівнянні з грою проти Словаччини. Ривки Доку, передачі де Брюйне, силова боротьба Лукаку – все це ми бачимо вже роками. Найбільше простору отримав Люкебакіо, але запоров кілька атак егоїстичними рішеннями. Україні розраховувати на “допомогу” Доді не доведеться. Вінгер Севільї заробив собі другу жовту і дискваліфікацію на останній тур групового етапу.

Мінімальна перевага “дияволів” збереглася до перерви. Суперники створили чимало напівмоментів, проте жоден не призвів до гола.

Друга половина розпочалася зі супершансу румунів. Міхейле з центра поля вивалювався на побачення з Кастелсом, але Онана встиг виправити власну помилку і налякати Валентіна перед ударом. Оборона бельгійців була далеко не безгрішною – Кастань часто забувався в атаці, центр просідав. За таке потрібно карати.

На 64-й хвилині стався черговий епізод серіалу “Лукаку і VAR”. Ромелу скористався розрізною передачею де Брюйне, забив та побіг тішитись. Дарма – система показала у нього мінімальний офсайд. Це вже третій скасований гол Лукаку на цьому Євро!

Доку та Теате налякали Мартінеса. Якщо гравець Ман Сіті нібито розбігався, то у представника Ренна явно пошкодження. Обох зняли з поля. Разом з Люкебакіо у “дияволів” потенційні три втрати на Україну.

На 80-й хвилині Бельгія зняла усі питання. Вибивання Кастелса долетіло аж до чужого карного майданчика, і де Брюйне проштовхнув м’яч повз Ніце. Що ж, тепер ми побачили на Євро-2024 і асист воротаря!