23 червня на «Ен-Ер-Джі Стедіум» пройде матч 1-го туру Копа Америка, в якому збірна Мексики зустрінеться зі збірною Ямайки. Поєдинок розпочнеться о 04:00 за київським часом.

Мексика

Команда минулого чемпіонату світу, вперше майже за півстоліття, не змогла вийти з групи. Але частково реабілітувалися за це, зумівши 2023-го перемогти в черговий раз у Золотому Кубку КОНКАКАФ. Але при цьому у березні була поразка у фіналі Ліги Націй головному регіональному супернику США. Та й у товариських матчах на цьому зборі Ель Три мали досить слабкий вигляд. Почали з натужної перемоги проти скромної Болівії – там для перемоги вистачило й єдиного голу. Але потім був відвертий провал у вигляді 0:4 проти Уругваю. Та й із Бразилією, показавши себе помітно краще та забивши двічі, все одно підопічні Хайме Лосано знову програли. Причому, як: мабуть, повірили, що зробили нічийний камбек, забивши свій другий гол на третій доданій хвилині. Але встигли пропустити за час, що залишився, від Ендріка.

Ямайка

Збірна останнім часом активно залучає гравців із досвідом виступів в Англійській Прем’єр-Лізі. Зараз очевидно на перших ролях будуть Декордова-Рід, Амарі Белл, Бейлі, Антоніо та Грей. Це покоління реггі-бойз періодично досягало непоганих успіхів, дійшовши до півфіналу і Золотого Кубка КОНКАКАФ минулого року, і Ліги Націй, вже цієї весни. Крім того, у червні ямайці вже встигли в рамках відбору на наступний мундіаль виграти і у Домініканської республіки у рідному Кінгстоні та з Домінікой на виїзді. При цьому через ці ж матчі підопічні Хейміра Хадльгрімссона були змушені готуватися до Копа Америка – відпочивши трохи більше тижня і вирішивши не проводити жодних спарингів, зараз команда стартуватиме на екзотичному для себе турнірі.

Статистика особистих зустрічей

За 11 останніх очних матчів реггі-бойз виграли лише одного разу. На цьому ж відрізку мексиканці перемогли 6 разів, зокрема 3:0 у півфіналі торішньої Копа Америка.