Євро-2024. Група Е. 2-й тур
22 червня. Кельн. “Кельн Стедіум”
Бельгія 22:00 Румунія
Арбітр: Шимон Марчиняк (Польща)
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини Бельгії

Поразка бельгійців від словаків не була односторонньою. Навпаки — це команда Доменіко Тедеско атакувала, але суперник лягав кістьми, виносив м’яч із лінії воріт; двічі його рятував ВАР.

До честі тренера, він не став валити все на суддів — розуміє ж, що його зірки можуть куди краще. На їхньому боці цифри. Перед Євро Бельгія не програвала 15 матчів поспіль (10 перемог). Також “Червоні дияволи” не починали великі турніри з двох поразок з доісторичного ЧС-1930.

На Румунію чекає вкрай непросте випробування — Бельгію і невмотивовану зупинити складно, а тут її зірки будуть перти вперед, втрачати їм нічого. Мінуси? Лише вік. Якими б великими не були де Брюйне і Лукаку, їхній пік минув, а кар’єри наближаються до кінця. Де Кетеларе, Доку, Троссар – молодим дуже важливо включитися і допомагати.

Новини Румунії

Перемога Румунії над Україною в 1-му турі стала для балканців першою на Євро з 2000 року. Не елітний показник, правда? Але є й інший – перед Євро румуни програли тільки 1 матч із 15 (спаринг Колумбії).

Едуарду Йорданеску – синові знаменитого Ангела Йорданеску – вдалося побудувати кусючу збірну, яка класно обороняється, перекриває кисень, добре реалізує моменти в контратаках. Нікулае Станчу – лідер і мозок команди. Деніс Ман дає їй швидкість на фланзі, Разван Марін випалює в центрі все, що рухається.

Бельгії не буде з ними легко, це точно. З іншого боку, і румуни зіткнуться з якістю атаки, якої в помині немає в України, це інший рівень. Чи впораються вони з ним? І хто накриє гігантського, немов скеля, Лукаку? Та й узагалі, не забуваймо — з тріумфаторів 1-го туру повторити успіх у 2-му поки вдалося тільки двом фаворитам – Іспанії та Німеччині.

Бельгія — Румунія: статистика особистих зустрічей

Сім разів у своїй історії зустрічалися команди, з них п’ять матчів були товариськими. Останній – у листопаді 2012-го – виграла Румунія 2:1.

Офіційні матчі? Тільки у відборі до ЧС-1994, і тоді вони обмінялися домашніми перемогами.

Орієнтовні склади

У Бельгії через травми 1-й тур пропускали Аксель Вітсель, Ян Вертонген і Тома Меньє. Їхні шанси зіграти проти румунів знову невисокі.

У Румунії, зі свого боку, преса чекає на повернення в старт основного вінгера Валентіна Міхейле, який одужав і готовий посунути Флорінела Комана.

Бельгія: Кастельс – Кастань, Дебаст, Фаес, Теат – Тілеманс, Онана – Доку, де Брюйне, Троссар – Лукаку

Румунія: Ніце – Рацеу, Драгушин, Бурке, Банку – Р. Марін, М. Марін, Станчу – Ман, Дрегуш, Міхейле