В першому турі групового турніру Євро-2024 Польща та Австрія відіграли дуже пристойно, але програли. І, в принципі, і до цих поразок вони розуміли, що в такій складній групі найкращий шанс на перемогу – в очному матчі.

Євро-2024, груповий етап. 2-й тур.

Польща – Австрія 1 : 3.

0 – 1. Траунер – 9.

1 – 1. Пйонтек – 30.

1 – 2. Баумгартнер – 66.

1 – 3. Арнаутович – 78-пен.

Гра до якогось часу нагадувала поєдинок Україна – Словаччина. Австрія не випускала поляків з їхньої половини і навіть штрафного. До 17 хвилини 4 удари, і всі її гравців. Траунер розстріляв Щенсни ударом головою з кількох метрів.

Забітцер, Пош, Баумгартнер, Зайвальд загрожували воротам, але швидко здулися. Після 17 хвилини Польща почала тиснути з таким драйвом, що австрійці не витримали. Арнаутовіч традиційно випадав, Гріллічу було некомфортно грати далеко від воріт у глибині. Натомість у “Кадри” були дуже злі крайки Залевскі та Франковскі, архітектор середини поля Зєлінскі, хижак штрафного Пйонтек. Суддя дивом не поставив пенальті за виставлену долоню Мвене. Польські ЗМІ та фанати шоковані таким “вбивством”. Мабуть, рефері так надихнувся асистом австрійського захисника на 9 хвилині.

І все ж на 30 хвилині команда Пробєжа цілком заслужено зрівняла рахунок. Скільки ж гравці збірної Польщі набігли у штрафний австрійців. Центральний захисник Беднарек пробивав упритул, Пйонтек добив. Австрія оговталася через якихось 22 хвилини після свого попереднього удару. Однак Польща і надалі виглядала гостріше. Після перерви міг бути дубль екс-форварда Мілана. Хоча насправді Пйонтек там погарячкував. Залевскі весь матч вільний у штрафному, був готовий приймати у кращі позиції і того разу.

Поляки били частіше, а суперники – точніше. Роберт Лєвандовскі нарешті відновився від травми, отриманої в товариському матчі, та вийшов на 60 хвилині. Саме з того моменту все посипалося. Форвард Барселони спершу хапнув жовту картку, а на 66-й поляки пропустили контратаку. Баумгартнер спіймав на протиході голкіпера, але схоже, що це знову рикошет підвів “Кадру”. Ну, і як не відзначити Арнаутовіча, який геніально пропустив пас на партнера, дезорієнтувавши суперників. Марко допоміг і розігнати контру, в якій Забітцер заробив пенальті. Форвард Інтера реалізував 11-метровий.