У рамках групової стадії Копа-2024 на стадіоні “Ей-ті-енд-ті Стедіум” в Арлінгтоні між собою зіграють Перу та Чилі.

Перу – Чилі: коефіцієнти букмекерів на матч Копа Америка-2024

Шанси збірних Перу і Чилі на перемогу, на думку букмекерів, виглядають так:

  • Перемога Перу – 4.27
  • Нічия – 3.19
  • Перемога Чилі – 1.99

Перу

На прийдешній Копа Америка збірна Перу вирушає в якості одного з головних аутсайдерів, що насамперед підтверджується нещодавніми огидними результатами в офіційних матчах. У рамках кваліфікації на чемпіонат світу 2026-го було зіграно 6 турів, за підсумками яких “біло-червоні” посідають останнє місце у відбірковій групі, набравши всього лише 2 очки, і, що має особливо гнітючий вигляд, забивши лише 1 гол на цьому відрізку. Нещодавні ж успіхи перуанців у контрольних зустрічах не повинні вводити в оману через слабкість суперників і низький статус тих ігор.

Якщо поглянути на склад Перу, то настільки скромна оцінка очікувань від цієї збірної стає ще більш зрозумілою. У розпорядженні головного тренера Хорхе Фосатті немає жодного гравця топового рівня, зате є кілька ветеранів-зірок локального масштабу, серед яких особливо виділяється найкращий бомбардир в історії “біло-червоних” Паоло Герреро. Але проблема в тому, що його вік уже перевищив кількість голів за збірну, а їх набралося 39. Також можна виділити Джанлуку Лападулу, але знову-таки, представник Серії А вже пройшов свій пік, про що свідчать лише 4 голи за весь минулий сезон у складі “Кальярі”.

Чилі

Подібно до свого першого суперника на Копі, збірна Чилі зараз також переживає не найкращі часи. За результатами тих же 6-ти турів у рамках відбору на наступний мундіаль “ла роха” недалеко відійшла від свого прийдешнього опонента, розжившись лише п’ятьма очками і також перебуваючи далеко від передових позицій. Причому цікаво, що свою єдину перемогу в кваліфікації чилійці здобули саме в поєдинку з Перу (2:0).

Подібно до перуанців, у складі збірної Чилі також знайшлося місце кільком заслуженим ветеранам, ось тільки, на відміну від Перу, чилійські старожили рівнем вище. 41-й річний Клаудіо Браво, Мауріціо Ісла, Едуардо Варгас і, звісно ж, Алексіс Санчес – цей список виглядає більш вражаюче. Двоє останніх посідають два перших місця в списку найкращих бомбардирів “ла рохи” за всю історію, а за плечима 35-річного Санчеса досить непоганий минулий сезон у складі “Інтера”, який виграв Серію А.

Цікаві факти перед матчем Перу – Чилі:

  • Нинішній тренер збірної Чилі Рікардо Гарека цілих сім років був тренером перуанців, вивівши “біло-червоних” на чемпіонат світу 2018-го року вперше за 36 років.
  • Попереднього разу, коли Копа Америка проходив на полях США, збірна Перу виграла свою групу, а чилійці – трофей, здолавши в серії пенальті збірну Аргентини у фіналі

 

Історія особистих зустрічей між збірними Перу та Чилі

Ці суперники зустрічалися між собою 85 разів у всіх турнірах, і збірна Чилі може похвалитися майже дворазовою перевагою над майбутнім опонентом. На рахунку “ла рохи” 47 перемог, тоді як перуанці брали гору 24 рази, а ще 14 матчів завершилися внічию.
Прогноз на переможця матчу Перу – Чилі за коефіцієнтами букмекерської контори GG.BET

У попередній очній зустрічі цих суперників у жовтні минулого року Чилі впевнено переграла свого опонента, і є всі підстави припускати, що прийдешня зустріч завершиться аналогічно. Чилійці просто сильніші за “біло-червоних”, що і повинні довести на полі, тому ставка на їхню перемогу з коефіцієнтом 1.99 виглядає логічно.

Коли відбудеться матч Перу – Чилі?

Матч Кубка Америки-2024 між Перу і Чилі заплановано на суботу 22 червня – о 2:00 за середньоєвропейським часом і о 3:00 за Києвом.

Де можна подивитися матч Копа Америка-2024 Перу – Чилі?

В Україні матч Копа-2024 Перу – Чилі транслюватимуть на каналі MEGOGO.