Клуб Першої ліги “Буковина” підсилилася двома колишніми гравцями “Чорноморця”.

Першим новачком чернівецького клубу у літнє міжсезоння став 20-річний гравець лінії атаки Данило Голуб. Угоду з футболістом укладено на три роки з можливістю продовження ще на один рік.

Голуб – вихованець донецької футбольної школи. З 2016 по 2020 роки виступав за юнацькі команди “Шахтаря” та ФК “Маріуполь”. У сезоні 2020/21 Голуб грав за юнацькі та молодіжні команди “Колоса” та “Інгульця” (34 матчі, 7 голів), а вже з наступної кампанії став гравцем “Минаю”. За дорослу команду закарпатців у Прем’єр-лізі дебютував у сезоні 2022/23. У своєму першому ж матчі Голуб відзначився забитим м’ячем у ворота “Олександрії”. Всього у складі “Минаю” Данило провів 12 поєдинків, а вже у січні 2024 року став гравцем “Чорноморця”. За “моряків” у рамках УПЛ в минулому сезоні зіграв два матчі.

Згодом “Буковина” також уклала угоду з 28-річним вінгером Богданом Бойчуком. Контракт з футболістом підписаний на рік з можливістю пролонгації ще на один рік.

Бойчук перші кроки у футболі робив у донецькому “Олімпіку”, а у 2010 році продовжив навчання в академії харківського “Металіста”. За основну команду харків’ян дебютував у кампанії 2014/15 в гостьовому матчі проти київського “Динамо”, а вже за чотири дні Бойчук зіграв у чвертьфіналі Кубка України проти донецького “Шахтаря”.

У 2016 році відправився в оренду в молдовський клуб “Заря” (Бєльці), з яким виграв національний Кубок. Також Богдан пограв у ще одному клубі з Молдови – “Динамо-Авто” (19 матчів, 2 голи).

З 2019 по 2022 рік Бойчук був одним із лідерів львівського “Руху”, провівши загалом за цю команду 76 матчів, в яких відзначився чотирма голами та 12-ма асистами. Сезон 2022/23 провів у складі “Металіста”, а минулому чемпіонаті захищав кольори одеського “Чорноморця” в Прем’єр-лізі. У складі “моряків” зіграв 28 матчів, забив чотири м’ячі та віддав дві гольові передачі.

У 2012 році Богдан Бойчук викликався до юнацької збірної України U-16. Крайній півзахисник провів загалом три матчі за збірну U-16 та відзначився двома забитими голами у ворота однолітків з Бельгії та Словаччини.

“Буковина” закінчила сезон Першої Ліги 2023/24 на першому місці з десяти у групі на вибування з 41 очком.