Відомий український тренер Микола Павлов, який сьогодні святкує 70-річчя, розповів, чому він не планує повертатися до тренерської діяльності.

– А ви зараз читаєте, що зараз про вас пишуть?

– Безперечно. Я в курсі всіх подій, про які говорять та пишуть у пресі. Я маю айпад. Вранці, коли встаю, випиваю чашку кави та обов’язково дивлюся новини. Зараз стрічка новин постійно змінюється, тому переглядаю її ввечері та вдень.

— Які останні найбезглуздіші чутки ви про себе чули?

– Безглузді? Жодних. Адже я не робив жодних безглуздих вчинків, щоб про мене писали якісь безглузді речі. Коли закінчив тренувати, якийсь час щось писали, що мене начебто хтось кудись запрошує. Але я швидко зробив офіційну заяву, що остаточно закінчив тренерську діяльність. За кілька місяців припинилися всі ці розмови.

— А вас кудись після 2015 року запрошували?

— Запрошували. Але хто і куди, я не говоритиму. Це актуально зараз писати про молодих чинних тренерів, яких постійно туди, то сюди запрошують. Мене тренувати давно ніхто нікуди не запрошує.

— Сумуєте з тренерської роботи?

— Не сумую взагалі. Вважаю, що мені треба було закінчувати тренувати років на п’ять раніше. Занадто багато енергії у мене відбирав футбол.