З початку повномасштабних бойових дій Збройними силами Росії було скоєно 487 ракетних ударів по Україні, під час яких з території Росії та Республіки Білорусь випущено 788 крилатих та балістичних ракет, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов.

“Станом на шість годин сьогодні з початку повномасштабних бойових дій збройними силами Росії було скоєно 487 ракетних ударів, у ході яких з території Росії та Республіки Білорусь випущено 788 крилатих та балістичних ракет”, – сказав Громов.

Як він зазначив, з них оперативно-тактичні ракети “Іскандер” – 213 одиниць, оперативно-тактичні ракети “Точка-У” – 61 одиниця, крилаті ракети морського базування та повітряного базування – 235 одиниць, здійснено 4 917 авіаційних вильотів.

Безпосередньо протягом травня Збройними силами Росії було скоєно 49 ракетних ударів з території Росії, випущено 74 крилатих і балістичних ракет, ракет “Іскандер” – чотири одиниці, “Точка-У” – вісім одиниць, крилатих ракет морського та повітряного базування – дві одиниці , здійснено 459 авіаційних нальотів”, – розповів Громов.